Noc na hradě Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Noc na hradě Hukvaldy

Noc na hradě Hukvaldy

Chcete zažít jedinečný zážitek a zkusit si, jaké to je přenocovat na hradě? Neopakovatelný zážitek při nocování v historických kulisách pod širým nebem v bývalém vězení nebo dělové baště. Hrad Hukvaldy bude "patřit" jen Vám.

A CO VÁS ČEKÁ?

Dobrodružství obklopené noční tmou, originalita neopakovatelného zážitku, výpravná komentovaná prohlídka, hradní opékaní špekáčků při západu slunce, pozorování přírodních úkazů na obloze z jedinečných hradních výhledů a mnoho dalšího.

TECHNICKÉ ÚDAJE:

Časová náročnost: 13 hodin (akce potrvá od 18:30 hod. do 7:30 hod.)

Délka trasy: 2,5 km pěší chůze od placeného parkoviště  v obci Hukvaldy k I. hradní bráně. Trasa vede skrze hukvaldskou oboru, po asfaltové cestě  (červená turistická značka). Na místo setkání (I. hradní brána hradu Hukvaldy) se účastník dopraví 10 min před začátkem programu (tzn. 18:20).

Počet účastníků: Nocování na hradě proběhne při rezervaci minimálně 20 osob, maximálně 30 osob. Akce je určená jak pro jednotlivce, tak pro skupiny.

Kde a jak si můžete zakoupit vstupenky?

Vstupenky si můžete zarezervovat nebo zakoupit na webu hradu Hukvaldy. Nebo můžete kontaktovat přímo hrad Hukvaldy: sprava@hradhukvaldy.eu, tel. 731 660 808 anebo Restaurace a penzion U námořníka: namornik@unamornika.com, tel. 777 105 023.

TERMÍNY:

ČERVENEC

úterý 14. 7. 2020
středa 15. 7. 2020
čtvrtek 16. 7. 2020

SRPEN

úterý 18. 8. 2020
středa 19. 8. 2020
čtvrtek 20. 8. 2020

CENA:

Dospělí (od 15 let) 500 Kč
Dětí (4-14 let) 380 Kč
Rodinné (max. 2 dospělí, 2 děti ve věku 4 – 14 let) 1 600 Kč

CO JEŠTĚ MŮŽETE VYZKOUŠET?

Pokud byste si chtěli užít celé Hukvaldy, zkombinujte Noc na hradě s pobytem v penzionu U námořníka. Stylové ubytování v malém penzionu přímo v centru Hukvald. Od penzionu U námořníka se pak můžete vydat přímo na hrad Hukvaldy. Do objednávky pobytu nezapomeňte přidat také zážitkový produkt „Noc na hradě Hukvaldy.

DOPORUČENÍ NA ZÁVĚR

Nezapomeňte si přibalit spacák, karimatku, polštář, pohodlné a teplé oblečení k ohni a na spaní, hygienické potřeby, baterku, pláštěnku a pitný režim. V dispozici budou veřejné WC s užitkovou vodou, uzamykatelná šatna. Účastníci zážitkového produktu se řídí platným návštěvním řádem, který naleznete na stránkách hradu Hukvaldy.


HRAD HUKVALDY

 

Kdysi majestátný nedobytný hrad, sídlo šlechty a úřadu, dnes třetí nejrozsáhlejší zřícenina v České republice, těšící se obdivu turistů a patří neodmyslitelně k obci Hukvaldy.  Hrad Hukvaldy byl založen Frankem z Hückenwagenu, datovaném mezi lety 1258 – 1285. V polovině 14. století, kdy se dostal do rukou olomouckých biskupů, kteří jej opakovaně zastavovali, se hrad postupně stal majetkem uherského krále Zikmunda, husitského šlechtice a velitele Jana Čapka ze Sán, či v 15. století českého krále Jiřího z Poděbrad. Za vlády pánů z Boskovic prošel objekt rozsáhlými přestavbami. Po jejich vymření hrad přechází definitivně do rukou olomouckých biskupů. Do 18. století zastával hrad funkci sídla hukvaldských úředníků. Hrad postupem času přestal být osídlen, souviselo to s přesunem úřednického aparátu do nově vzniklého zámečku v podhradí, naproti kostela sv. Maxmiliána. Údajně hrad roku 1762 vyhořel, kdy úředníci měli hrad zapálit, jde však pouze o pověst. Byl zde jen lokální oheň, který vznikl v důsledku pálení nepotřebných spisů z archívu. Hrad postupem času byl zestátněn.  V dnešní době je jeho správou pověřena krajem vytvořená příspěvková organizace, Muzeum Beskyd Frýdek-Místek.