Hrad Hukvaldy v roce 2024 - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Hrad Hukvaldy v roce 2024

Hrad Hukvaldy v roce 2024

Hrad Hukvaldy po dlouhém zimním období opět otevírá své brány návštěvníkům. Už v pátek 23. března 2024 se brány otevřou v otevírací době 9:00 - 16:00 hod. Slavnostní otevření je pak naplánováno na sobotu 27. dubna 2024. K vidění budou nejen rytíři, kteří chrání hrad, ale i divadélka nejen pro malé i velké a mnoho dalšího. Tak si nenechte ujít první otevření hradu v letošním roce a buďte prvními návštěvníky tohoto roku.

PÁTEK - PONDĚLÍ 29. 3. - 1. 4. 2024

HRAD HUKVALDY OTEVÍRÁ SVOU BRÁNU 

Vláda paní Zimy je u konce a hrad Hukvaldy slavnostně zahájí novou návštěvnickou sezónu. K vidění budou nejen rytíři, kteří chrání hrad, ale i divadla a tance pro malé i velké


SOBOTA 27. 4. 2024

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ HRADU

Vláda paní Zimy je u konce a hrad Hukvaldy slavnostně zahájí novou návštěvnickou sezónu. K vidění budou nejen rytíři, kteří chrání hrad, ale i divadla a tance pro malé i velké…


  SOBOTA 4. 5. 2024

VEČERNÍ SLET ČARODĚJNIC

V přítmí hradní pevnosti, omamné lektvary vaří a bezzubé babizny čarovat se snaží. Hříšnice s košťaty u ohně rejdí, čertiska smradlavá okolo šmejdí. Večerní strašidelná prohlídka hradu, ukázky rytířských soubojů, pálení čarodějnice a ohňová show.


 SOBOTA 18. 5. 2024

MEZINÁRODNÍ DEN MUZEÍ (100 LET MB)

Jaké tajemství skrývají muzea? Kolegové z Muzea Beskyd předvedou něco ze své práce, kterou představí zábavnou formou workshopů, pro malé i velké návštěvníky.


 SOBOTA 25. 5. 2024

LIDOVÁ ŘEMESLA

Středověk je nazýván dobou temna, ale právě této době vděčíme za vznik řemeslnických cechů. Cechy dohlížely nejen na kvalitu a cenu služeb, ale hájily i práva mistrů řemesel, kteří předávali svým synům umění, a zajistili tak živobytí dalším generacím.


 SOBOTA 8. 6. 2024

DEN S VÍLOU HŮKALKOU

Půjdete-li se svými ratolestmi prozkoumávat svět, zastavte se na hrad hukvaldský užít si rodinnou pohodu. O den plný smíchu se postarají divadélka, hudební vystoupení, workshopy, živá zvířátka možná zahlédnete i vílu Hůkalku.


 SOBOTA 22. 6. 2024

SVATOJÁNSKÁ NOC

Magickým lesem, cesta k hradu vede a najít poklad málokdo svede. Marně zde hledáte čarovné kapradí, tajemné příběhy, hřejivé ohně a souboje rytířů, snahu vám nahradí.


 SOBOTA 29. 6. 2024

DRAVCI PŘILÉTAJÍ

Ve středověku bylo sokolnictví výsadou šlechty a samotných králů, ale i dnes nás krása dravců fascinuje. Mistři sokolníci představí své umění vycvičit opeřené svěřence, kteří mají dokonalý zrak a neuvěřitelnou rychlost v letu.


 SOBOTA 20. 7. 2024 – NEDĚLE 21. 7. 2024

OBLÉHÁNÍ NEDOBYTNÉ PEVNOSTI

Zvuk zbraní neutichá… Lid prostý svírá strach, nemoci a hlad. Jak dlouho ještě, budou se války bát? Navštivte již VII. ročník legendární bitvy o hrad Hukvaldy z období 30leté války. Víkend plný bitev, dobové hudby a divadla.


 SOBOTA 10. 8. 2024

ŠERMÍŘSKÉ LEGENDY

Vstupte do světa hrdinů a soubojů, které představí mistři šermu Adorea z Olomouce.


 SOBOTA 24. 8. 2024

HUKVALDSKÝ HUKOT

Zaposlouchejme se do líbezných tónů, které navodí pohodu a relaxaci při procházce romantickou zříceninou. Čeká nás již pátý ročník hudebního festiválku dobové, lidové a orientální hudby.


 SOBOTA 7. 9. 2024

POHÁDKOVÉ HUKVALDY

Den plný pohádek a pověstí s divadelním představením, vyvolá úsměv nejen u dětí, ale i u dospělých.


 SOBOTA 21. 9. 2024

HVĚZDNÉ NEBE NAD HRADEM HUKVALDY

Pozorování hvězdné oblohy a planetárních těles na hradním vršku je nevšedním zážitkem pro všechny romantické duše.


 SOBOTA 28. 9. 2024

SVATOVÁCLAVSKÉ SLAVNOSTI

Den české státnosti na hradě Hukvaldy oslavíme již tradičně dobrým jídlem, pitím a šermíři, kteří navodí příjemnou atmosféru.


 SOBOTA 5. 10. 2024

STRAŠIDELNÝ HRAD HUKVALDY II.

Přízraky, běsové a jiná krvelačná monstra vylézají na hradním vršku z pekelných děr. K vidění budou nejen strašidla, ale i temné pohádky, souboje rytířů a ohňová show.


 NEDĚLE 1. 12. 2024

ONDŘEJSKÁ POUŤ

Tradiční pouť k uctění svatého Ondřeje mší svatou v hradní kapli.

Změna programu vyhrazena.