1138 lidí vyrazilo na pochod za 1. Štramberským Jasoněm - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

1138 lidí vyrazilo na pochod za 1. Štramberským Jasoněm

1138 lidí vyrazilo na pochod za 1. Štramberským Jasoněm

 

Počasí účastníkům přálo, byť se obloha později zatáhla mraky. "Aspoň nebyl hic a šlo se super, úžasná akce, už se těšíme na druhý ročník," řekla jedna z účastnic Kateřina Hajšmanová.

Zájemci si mohli vybrat z 6 tras. Ta nejdelší byla z Ostravy a měřila 53 km. Z Frýdku-Místku mohli lidé vyrazit na trasu dlouhou 36 km. Zbývající trasy vedly z Kopřivnice. Ta nejdelší (29 km) přes Hukvaldy, 13 km trasa vedla přes Červený kámen, 8 km přes Bílou horu a ta nejkratší (7 km) pro kočárky přes Paseky. Největší zájem byl o trasu přes Červený kámen, kterou absolvovalo 354 turistů.

"Jsem moc rád, že organizátoři dokázali do Štramberka nalákat tolik lidí. Naše město žije z turistického ruchu a tohle je ideální příležitost pro naše drobné podnikatele a živnostníky, jak si přivydělat nad běžný rámec," poznamenal starosta David Plandor.

Účastníci pochodu v cíli obdrželi poctivé medaile, sportovní vak, kvalitní klobásy a nápoj. "Úžasná akce, nádherná krajina, super trasa, užili jsme si to. Nádherná myšlenka připravit pochod pro všechny, výborná organizace, prostě uchvacující," libovala si na Facebooku Silvie Kořistková.

Nejmladším účastníkem byl ani ne tříměsíční Jakub Socha ze Štramberka.

Druhý ročník se bude konat opět třetí květnovou sobotu 19. 5. 2018. "Tímto projektem bychom chtěli zejména podpořit čtyři obce Lašské brány Beskyd, kterými jsou Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy a Štramberk. Příští rok přidáme pravděpodobně další dvě trasy, jedna patnáctikilometrová bude pro kočárky a povede přes Příbor, ta druhá povede krajinou kolem Rybí," plánuje hlavní organizátor Rostislav Bažanowski.

 

FOTOGALERIE