Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 19. října 2021

PŘEDNÁŠKA: Sedm perel astronomie Příbor

Nenechte si ujít přednášku cestovatele, fotografa a astronoma Petra Horálka o úkazech na nebi. Ta se koná od 17:00 hod. v městské knihovně Příbor a vstupné na ni činí 40 Kč.

FILMOVÝ KLUB: Stingl - Malý velký Okima Kopřivnice

Celovečerní dokumentární film o životním poznání slavného etnografa, cestovatele a nejvydávanějšího českého spisovatele všech dob Miloslava Stingla. Spatříte neuvěřitelný příběh člověka, který díky své houževnatosti, laskavé povaze a dokonalým komunikačním schopnostem a obrovským snům procestoval celý svět v době neprodyšně uzavřených hranic a zuřící studené války.

Na filmový klub se můžete těšit jako vždy od 19:00 hod. v Kině Kopřivnice. S kartičkou filmového klubu vás film vyjde na 80 Kč, bez ní na 100 Kč.


STŘEDA | 20. října 2021

Den stromů a Den Země | Kopřivnice

V sadu Dr. Edvarda Beneše se bude slavit Den stromů a Den Země. Od 9:00 hod. do 16:00 hod. se můžete těšit na bohatý program. Ten naleznete zde


ČTVRTEK | 21. října 2021

Výroba náušnic | Hukvaldy

Rádi byste udělali radost vaší blízké osobě originálním šperkem? Přijďte si ho vyrobit do HUBERTA (Hukvaldský biskupský enviromentální resort).

Tvoření náušnic bude probíhat od 17:00 hod. do 19:00 hod. Cena je 200 Kč na osobu.

PŘEDNÁŠKA: Kyrgyzstán - v zemi nomádů a Nebeských hor | Kopřivnice

„Kyrgyzstán je země mnoha tváří. Je to pestrobarevná a rozmanitá mozaika, která se mění doslova každou chvíli před očima. Rozsáhlé stepi a polopouště kontrastují s jezery a hlavně všudypřítomnými horami. Znatelně se změnily tváře lidí, které dávají najevo, že hranice Evropy jsou kdesi v nedohlednu. Jiné je i chování, způsob myšlení, jazyk, tradice a náboženství. Proputujeme spolu část Kyrgyzského a Kungejského Alatau, navštívíme dvě největší jezera v zemi a cestu zakončíme v hlavním městě, kde nasajeme atmosféru, vůně a chutě v rušném bazaru... Přijďte si poslechnout povídání o této zajímavé středoasijské zemi, ve které na sebe zajímavé situace a zážitky nenechají dlouho čekat.“

Přednáška se bude konat v akademické posluchárně v kulturním domě v Kopřivnice od 18:00 hod. 


PÁTEK | 22. října 2021

KONCERT: Perly české operetky | Příbor

V kulturním domě Příbor se představí swingový orchestr Bedřicha Pukovce pod vedením Zdeňka Pukovce. Zahraje ty největší šlágry Járy Beneše, Josefa Stelibského a Jaroslava Jankovce. Vstupné na koncert činí 200 Kč a je možné jej zakoupit v TIC Příbor nebo online.


SOBOTA | 23. října 2021

Pohádkové Hukvaldy Hukvaldy

Na hradě Hukvaldy bude v sobotu od 10:00 hod. pohádkově. A to doslova. Na malé i velké čekají pohádky a pověsti nebo třeba rytířské turnaje. Vystoupí šermířský spolek Honorata. Podrobný program naleznete zde

KONCERT: Kopřivnický koncertní trojboj Kopřivnice

V katolickém domě Kopřivnice se v sobotu od 19:00 hod. bude konat trojboj. Ovšem ne jen tak ledajaký. Tenhle trojboj bude trojbojem kapel Nekola, Drufty a Panenské plameny.

DIVADLO: Sexem ke štěstí Příbor

Pikantní komedie o ochladlých vztazích a sexcoachingu. Stella je skutečnou odbornicí na oživení intimních manželských hrátek. Proto se na ni obrátí stárnoucí Norbert, který není spokojen s intimním soužitím se svou mladší manželkou Hedvikou. Divadlo se odehraje v kulturním domě Příbor a vstupné na něj činí 200 Kč. Předprodej vstupenek probíhá v TIC Kopřivnice nebo online.


NEDĚLE | 24. října 2021

Restaurant Day Kopřivnice Kopřivnice

Restaurant Day je festivalem jídla, který umožňuje komukoli otevřít si na jeden den svou vlastní restauraci. V Kopřivnici bude tato možnost v sadu Dr. Edvarda Beneše již tuto neděli od 11:00 hod.

V případě zájmu o vytvoření vlastního stánku neváhejte napsat na email: kocbarbora@gmail.com nebo do zprávy organizátorům akce Restaurant Day Kopřivnice. Akce se bude konat podle aktuálních epidemiologických opatření pro konání venkovních akcí.

NEDĚLNÍ POHÁDKA: CziDivadlo Praha: O princezně, Luciášovi a makových buchtách Kopřivnice

Tato klasická, romantická pohádka pro děti od 3 do 11 let má za sebou přibližně 300 úspěšných repríz po Čechách a Moravě. Pohádka vypráví o princezně Albertině, která by se ráda vdávala, o čertovi Luciášovi, vrchním správci pekelného nepořádku, který si hledá nevěstu a o tom, co se všechno stane, když se spolu setkají. Zvítězí peklo nebo láska? Veselá pohádka s písničkami v sobě ukrývá ponaučení o tom, že odvaha, malý čin a laskavá mysl, spolu s vírou v kouzelné proměny, umí dělat opravdové zázraky. Děti uvidí poutavý příběh, mohou se nechat unášet dějem klasické pohádky i živě reagovat. Výpravná scéna, rekvizity, téměř muzikálové melodie písniček a neobvyklá zápletka, je pobaví a zaujme...

Nedělní pohádka se koná v kinosále kulturního domu Kopřivnice od 10:00 hod. a vstupné na ni činí 60 Kč.

Přehlídka pěveckých sborů XXIV. ročník Kopřivnice

V katolickém domě Kopřivnice se uskuteční přehlídka pevěckých sborů. Vystoupí Pěvecké sdružení Kopřivnice a jeho hosté. 


 

Tipy na výstavy

 
VÝSTAVA: Dřevěný svět – Centrum tradičních technologií Příbor

26. června 2021 – 29. ledna 2022

Výstava ze sbírek Muzea Novojičínska zaměřená na prezentaci dřevěných artefaktů pocházejících z tradičního prostředí.


VÝSTAVA: Na hodině (ba)letu  - Rodný dům Leoše Janáčka a budova TIC Hukvaldy

1. září 2021 – 30. listopadu 2021

Výstava fotografií Aleny Pončové.


VÝSTAVA: Můj svět - Chodba u městské knihovny, 1. patro piaristického kláštera Příbor

7. září 2021 – 1. listopadu 2021

Výstava fotografií Stanislavy Slovákové.


VÝSTAVA: 770 let města Příbora – Náměstí Sigmunda Freuda

10. září 2021 – 31. prosince 2021

Panelová výstava k 770 let města Příbora.


VÝSTAVA: Fojtova lípa a jiné kopřivnické stromy - muzeum Fojtství Kopřivnice

14. září 2021 - 31. října 2021


VÝSTAVA: Vladimír Boháč: Z mého kraje - Lašské muzeum v Šustalově vile

30. září 2021 - 21. října 2021

Malířská výstava v Lašském muzeu.


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu