Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 14. prosince 2021

KINOSEN: Prvok, Šampón, Tečka a Karel Kopřivnice

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč. KinoSen se odehraje v úterý 14. prosince od 13:30 v Kině Kopřivnice. Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.

Co je to KinoSen?

Projekce cyklu "KinoSen, prostě všem" jsou určené nejen seniorům, ale také všem těm, kterým více vyhovuje dřívější odpolední čas. Projekce budou probíhat vždy jedno úterý v měsíci, a to v čase 13.30. Diváci se mohou těšit na projekce nejen českých, ale také zahraničních filmů za velmi zvýhodněnou cenu.

Vánoční taneční koncert Štramberk

V úterý 14. prosince od 17:00 hod. v Kulturním domě Štramberk pořádá taneční klub Gradus Štramberk vánoční taneční koncert. Vstupné 100 Kč dospělí, děti a senioři 50 Kč, ZTP a děti do 3 let zdarma.

FILMOVÝ KLUB: Přes hranici Kopřivnice

Celovečerní animovaný film, sledující dramatické cesty sourozenců Kyony a jejího bratra Adriela, kteří utíkají před pronásledováním z blíže neidentifikované východoevropské země. Příběh o naší věčné snaze, s níž jsme s to riskovat vlastní život a přitom hledat nový domov, v němž bychom mohli lépe žít. Na této cestě za nadějí lidé překonávají nejrůznější nebezpečí a nejnemožnější situace. Pohání je vědomí, kým ve skutečnosti jsou, před čím utíkají, v co doufají. Nakonec se z takové zkušenosti stává příběh, který stojí za to znovu a znovu vyprávět. Filmový klub se odehraje v úterý 14. prosince v 19:00 hod. v Kině Kopřivnice. Vstupné 100 Kč, s kartičkou filmového klubu 80 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


STŘEDA | 15. prosince 2021

KONCERT: Před Betlemem Kopřivnice

Ve středu 15. prosince v Muzeu Fojtství od 17:00 hod. vystoupí pěvecký sbor Valentin v Příbora. Adventní koncert je sestavený z vánočních lidových písní z Víchova zpěvníku. Vstupné dobrovolné.

KONCERT: Vánoční koncert Silesian Dixie Band Kopřivnice

Ve středu 15. prosince od 19:00 hod. v kinosálu Kulturního domu Kopřivnice se uskuteční vánoční koncert plný jazzu. Vstupné 50 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.


ČTVRTEK | 16. prosince 2021

KINO: Přání Ježíškovi Kopřivnice

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme, jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlici z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. Česká komedie se odehraje ve čtvrtek 16. prosince od 16:30 v Kině Kopřivnice. Vstupné 120 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


PÁTEK | 17. prosince 2021

Komentovaná prohlídka Štramberkem za betlémy Štramberk

V pátek 17. prosince od 16:00 hod. se uskuteční další a zároveň poslední z komentovaných prohlídek s názvem Štramberkem za betlémy. Start je u kapličky v Národním sadu. Za okny rodinných domů (ale i základní školy) a ve výlohách obchodů můžete postupně spatřit přes 30 betlémů různého stáří, barev a způsobu výroby.

KINO: Přání Ježíškovi Kopřivnice

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme, jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlici z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. Česká komedie se odehraje ve čtvrtek 17. prosince od 16:30 v Kině Kopřivnice. Vstupné 120 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.

Adventní podvečer Příbor

V pátek 17. prosince od 17:00 hod. v Centru tradičních technologií se můžete těšit na advetní podvečer. O fenoménu tradičních přástek v středoevropském prostoru pohovoří etnolog Václav Michalička, techniky předení lnu a konopí předvedou Petra Vidomusová a Adéla Střelková. Na barokní loutnu, mandoru a theorbu zahraje Jan Čižmář. Dále vystoupí Marta Kratochvílová - traverso, pikola a Marián Friedl – dudy, malý cimbál, lidové flétny, kobza, kontrabas. Vstup zdarma.

KINO PŘÍBOR - Dračí princezna Příbor

Jsou Vánoce, všude znějí koledy a ve městě se objevil drak. Vlastně spíš malý vystrašený dráček, který sem zabloudil z bájné dračí země. Spřátelí se s ním devítiletá Sára, do party přiberou stejně starého Mortimera a všichni společně převrátí letošní svátky klidu a míru vzhůru nohama. Na jejich dobrodružství bude malé městečko vzpomínat ještě roky. Aby ne, drak je sice výjimečný kamarád, ale do našeho světa se moc nehodí. Je to pořád ještě nemotorné mládě, vzbuzuje pozornost a někdy začne plivat oheň v tu nejméně vhodnou chvíli. Na celou povedenou trojku se brzy začnou upírat zraky rodičů, policie i televizních štábů. Nezbývá, než všem utéct a pomoci dráčkovi zpátky domů, do jeho dračí země ve skalách. Drak se ale musí pokusit vzlétnout a vše směřuje k opravdu ohnivému finále. A jak to všechno dopadne? To se dozvíte v pátek 17. prosince v Kulturním domě Příbor. Film začíná v 17:00 hod.. Vstupenky zakoupíte v Turistickém informačním centru Příbor nebo online na Kulturní dům Příbor.


SOBOTA | 18. prosince 2021

Zvířátka z betlémské stáje Štramberk

Výstavu Štramberkem za betlémy doplní v sobotu 18. prosince od 10:00 do 16:00 hod. zvířatka z betlémské stáje. Betlémská stáj bude k vidění na náměstí ve Štramberku.

Sobotní adventní prohlídky Příbor

V sobotu 18. prosince se uskuteční poslední sobotní komentovaná prohlídka městem Příbor. Tentokrát se společně vydáte za tajemstvím starého hřbitova. Nebude chybět ani svařák či čaj. Sraz v 10:00 hod. v Informačním centru Příbor. Vstupné 50 Kč.


NEDĚLE | 19. prosince 2021

Dobročinný vánoční trh Kopřivnice

V neděli 19. prosince v Katolickém domě Kopřivnice se koná dobročinný vánoční trh. Těšit se můžete na kávu, domácí zákusky a ručně vyráběné výrobky od skautek z Kopřivnice.

NEDĚLNÍ POHÁDKA: Poppy a Adélka slaví VÁNOCE trochu jinak Kopřivnice

I na čtvrtou adventní neděli je pro děti připravena divadelní pohádka. Ta se odehraje v 10:00 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice. Poppy a Adélka slaví VÁNOCE trochu jiné divadelní představení, které vtáhne do děje děti i dospělé a zábavnou formou všem připomene tradice Vánoc. Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.

KONCERT: Šťastné a červené Kopřivnice

Přijďte v neděli 19. prosince do Kulturního domu Kopřivnice, kde v malém sále od 15:00 hod. vystoupí Eva a Tereza Nedjalkovy, Barbora Zahradníčková a Kateřina Bortlová. Vstupné 50 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.

Adventní koncert Příbor

V neděli 19. prosince od 17:00 hod. v kostele sv. Valentina v Příboře zahraje Spolek hudebníků pod vedením Zdeňka Pukovce a Komorní pěvecké kvarteto Příbor pod vedením Martina Monsporta. Vstupenky zakoupíte v Turistickém informačním centru Příbor nebo online na Kulturní dům Příbor.

Adventní žestě na náměstí Štramberk

Koncert se uskuteční v neděli 19. prosince od 17:00 hod. na náměstí ve Štramberku.

KINO: Přání Ježíškovi Štramberk

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme, jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. Vánoční komedie se odehraje v neděli 19. prosince od 18:00 hod. v sále Kulturního domu Štramberk. Vstupné 60 Kč.


PONDĚLÍ - STŘEDA | 20. - 22. prosince 2021

Vánoční komentované prohlídky Kopřivnice

Muzeum nákladních automobilů Tatra si pro milovníky automobilky Tatra připravil komentované prohlídky. Prohlídky budou probíhat od pondělí 20. prosince do středy 22. prosince v předen určený čas. Více informací na Vánoční komentované prohlídky.


PONDĚLÍ | 20. prosince 2021

KONCERT: Vánoční čekání Kopřivnice

Dům dětí a mládeže Kopřivnice, Kulturní dům Kopřivnice a základní školy v Kopřivnici pořádají pro širokou veřejnost koncert pěveckých sborů a kapel základních škol v Kopřivnici. Koncert se uskuteční v pondělí 20. prosince od 17:00 hod. ve velkém sále Kulturního domu Kopřivnice. Vstupné dospělí 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč. Vstupenky se prodávají v den konáni akce od 09:00 hod. v informačním centru.


ČTVRTEK - PÁTEK | 23. - 24. prosince 2021

Betlémské světlo Příbor

Skauti a skautky z Příbora budou ve čtvrtek 23. prosince a pátek 24. prosince rozdávat světlo z Betléma na náměstí Sigmunda Freuda.


PÁTEK | 24. prosince 2021

Betlémské světlo Kopřivnice

Přijďte si v pátek 24. prosince pro světlo z Betléma. Skauti a skautky budou od 9:00 do 11:00 rozsvěcovat do Vašich lucerniček Betlémské světlo před Kulturním domem Kopřivnice a před kostelem sv. Bartoloměje v Kopřivnici.


SOBOTA | 25. prosince 2021

KONCERT: Vánoční hudba 2021 Příbor

V sobotu 25. prosince od 16:00 hod. ve Farním kostele Narození Panny Marie v Příboře se můžete těšit na vánoční koncert. Zazní nejznámější české i světové koledy. Vystoupí Sdružení hudebníků Příbor a sólisté pod vedením Zdeňka Pukovce. Vstupné dobrovolné.


NEDĚLE | 26. prosince 2021

Živý betlém Štramberk

V neděli 26. prosince od 15:00 hod. v Národním sadu pořádá město Štramberk ve spolupráci s místními hudebními a tanečními soubory tradiční živý Betlém.

UMĚNÍ V KINĚ: Bolšoj Balet: Louskáček Kopřivnice

Louskáček P. I. Čajkovského patří již od svého prvního provedení k nejoblíbenějším dětským baletům. Je to příběh sirotka - malé Klárky, odehrávající se na Štědrý večer. V jejím snu ožívají všechny hračky a probouzí se k nočnímu životu svět myší a jejich krále, kteří bojují proti oživlým vojáčkům vedených Louskáčkem - obraz boje dobra se zlem. Louskáček se promění v krásného prince, který Klárku zve do svého království. Louskáček je neodmyslitelnou součástí Vánoc pro publikum všech věkových kategorií. Tato vánoční pohádka s kouzelnou Čajkovského hudbou jistě zpříjemní některý ze zimních večerů vám i vašim dětem. Baletní záznam se odehraje v neděli 26. Prosince od 16:30 hod. v Kině Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.

KONCERT: Vánoční show s Elvisem 2021 Příbor 

V neděli 26. prosince od 19:00 hod. v Kulturním domě v Příboře vystoupí CZ Elvis & Elvis Presley Revival Band se svou vánoční show. Vstupné 200 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně Kulturního domu Příbor.


PONDĚLÍ | 27. prosince 2021

Vánoční koncert Příbor

V pondělí 27. prosince od 16:00 hod. ve farním kostele Narození Panny Marie vystoupí pěvecký sbor Schola a sólisté. Vstupné dobrovolné. 


ÚTERÝ | 28. prosince 2021

KONCERT: Luboš Pospíšil & 5P Kopřivnice

V úterý 28. prosince od 19:00 hod. v kinosále kulturního domu vystoupí matador české hudební scény Luboš Pospíšil se skupinou 5P. Vstupné 250 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.


SOBOTA | 1. ledna 2022

Novoroční ohňostroj Kopřivnice

Kulturní dům Kopřivnice a město Kopřivnice pořádají tradiční novoroční ohňostroj. Ohňostroj bude odpálen v sobotu 1. ledna 2022 v 17:00 hod. v areálu Tatra Truck.


 

Tipy na výstavy

 
VÝSTAVA: Dřevěný svět – Centrum tradičních technologií Příbor

26. června 2021 – 29. ledna 2022

Výstava ze sbírek Muzea Novojičínska zaměřená na prezentaci dřevěných artefaktů pocházejících z tradičního prostředí.


VÝSTAVA: 770 let města Příbora – Náměstí Sigmunda Freuda

10. září 2021 – 31. prosince 2021

Panelová výstava k 770 let města Příbora.


VÝSTAVA: Ukázka tvorby - Galerie rodného domu Leoše Janáčka

1. listopadu 2021 - 31. prosince 2021

Výstava obrazů Lenky Hrdé.


VÝSTAVA: Retrospektiva - Galerie rodného domu Leoše Janáčka

1. listopadu 2021 - 9. ledna 2022

Výstava obrazů a plastik Lumíra Krause. 


VÝSTAVA: Ludmila - Chodba městské knihovny v Příboře

2. listopadu 2021 - 3. ledna 2022.

Výstava fotografií Aleše Holiše.


Štramberkem za Betlémy - Město Štramberk 

1. prosince 2021 - 2. ledna 2022

Vydejte se na příjemnou procházku Štramberkem za líbeznými betlémy.


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

 

FOTOGALERIE