Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

STŘEDA | 4. května 2022

ZÁVOD: Přebor ČR jednotlivců - Pohár Autoklub u ČR Kopřivnice

Ve středu 4. května od 16.30 hod. na stadionu Emila Zátopka odstartuje první závod této sezony v ploché dráze. Tentokrát se bude bojovat o body v Přeboru České republiky jednotlivců neboli Poháru Autoklubu ČR. Na startu se představí mnoho zkušených, ale i mnoho nových jezdců z celé České republiky, včetně jezdců z Kopřivnice. Vstupné dospělí 150 Kč, děti do 150 cm zdarma.


ČTVRTEK  - SOBOTA | 5. - 7.  května 2022

DIVADLO: Kopřiva 2022 Kopřivnice

Ve čtvrtek 5. května započne 36. ročník přehlídky netradičních divadel. Ve čtvrtek v Katolickém domě od 17.30 hod. vystoupí Nadace Banina z Polska s divadelním představením Cizinka.

V pátek 6. května od 13.30 hod. vystoupí divadlo Víti Marčíka s pohádkou Tři vlasy děda vševěda. Dále pak vystoupí od 16.00 hod. Jan Horák s divadlem Rybáři. Večer završí představením Sherlock Holmes a záhada rodu Baskervillů v podání divadla Actores Rožňava.  

V sobotu 7. května se od 10.00 hod. děti mohou těšit na Eliščiny pohádky. Následovat bude od 14.00 hod. divadlo Válka nemá ženskou tvář v podání divadla Mandragora Zlín. V 17.00 hod. vystoupí divadlo Víti Marčíka s představením Jonáš. Celou přehlídku netradičních divadel dovrší přestavení Fly me on the Moon alebo Davey by to tak chcel v podání divadla Kontra Spišská Nová Ves.  

Kopřiva se převážně odehraje na prknech Katolického domu v Kopřivnici. Dvě představení Milenec litevské herečky Birute Mar (PÁTEK 6. května od 18.30 hod.) a Príbehy Stien Bratislavského bábkového divadla (SOBOTA 7. května od 19.00 hod.) budou v Kulturním domě Lichnov, kde bude také zajištěno autobusové spojení.

Jednotlivé vstupné na představení jsou uvedené na Kopřiva 2022. Třídenní vstupné 700 Kč, studenti 400 Kč, jednodenní vstupné na pátek 300 Kč, studenti 150 Kč, na sobotu 500 Kč, studenti 250 Kč. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Kopřivnice nebo online na GoOut.net.


ČTVRTEK | 5. května 2022

77. výročí osvobození města Příbora Příbor

Ve čtvrtek 5. května od 16.00 hod. na náměstí Sigmunda Freuda se uskuteční vzpomínková akce s položením věnců u pamětní desky "Vlastencům a osvoboditelům". 


PÁTEK | 6. května 2022

Den matek Štramberk

Městská knihovna Štramberk pořádá v pátek 6. května od 15.00 hod. v Městské knihovně Štramberk výtvarné odpoledne. Těšit se můžete na výrobu originálních náramků s dárkovou krabičkou. Rezervace na mk@stramberk.cz nebo na tel. čísle 558 840 620. Vstupné 50 Kč.

PŘEDNÁŠKA: Židé v Příboře Příbor

U příležitosti 166. výročí narození zakladatele psychoanalýzy Sigmunda Freuda se v pátek 6. května od 16.00 hod. uskuteční přednáška Mgr. Daniela Baránka. Mgr. Daniel Baránek, Ph.D. z Historického ústavu AV ČR bude hovořit o okolnostech příchodu židovského obyvatelstva do Příbora, o zdrojích jejich obživy a podmínkách soužití s místním obyvatelstvem. Řeč bude také o rodině Sigmunda Freuda. 


SOBOTA | 7. května 2022

Hradní rytmy Hukvaldy

V sobotu 7. května od 11.00 hod. se návštěvníci hradu Hukvaldy mohou těšit na ukázky šermířských soubojů a volných potyček v podání šermířů Adorea z Olomouce. Udatní šermíři Adorea z Olomouce se návštěvníkům představí hned ve třech vystoupeních, plných akce, napětí a humoru.

SOUTĚŽ: Příborský běh Příbor

V sobotu 7. května se uskuteční 2. ročník příborského běhu. Trasa okruhu závodu vede historickou části města Příbora. Zavede vás do úzkých historických uliček a tajemných příborských zákoutí. Start je na náměstí Sigmunda Freuda, po té směřuje k ul. Jičínská a Zámečnická a pak dál dle mapy. Dvoje schody na trase se běží směrem nahoru. Trasa závodu se běží na okruhy. Délka jednoho okruhu je cca 2,3 km. Více informací na Příborský běh.

VÝSTAVA: BESKYD MODEL KIT SHOW Kopřivnice

V sobotu 7. května od 9.00 hod. v Kulturním domě Kopřivnice se uskuteční 24. ročník BESKYD MODEL KIT SHOW. Vstupné základní 70 Kč, snížené 30 Kč. 


NEDĚLE | 7. května 2022

SLAVNOST SLUNEČNIC | SVYATO SONYASHNYKA Kopřivnice

Přijďte v neděli 8. května od 13.00 hod. do Sadu Dr. Edvarda Beneše a oslavte společně česko ukrajinské odpoledne s místními hudebníky, s dobrým jídlem a zábavou pro děti i dospělé. Součástí akce je také charitativní sbírka pro Ukrajinu. Slunečnice je nejen ukrajinskou národní květinou, ale také se stala symbolem odporu proti invazi. Přijďte společně s námi, pod zlatožlutým úsměvem slunečnice, projevit silné pouto mezi přáteli. V den, kdy si připomínáme Den vítězství, v den, kdy mají maminky svátek, vás srdečně zveme strávit příjemné květnové odpoledne s místními hudebníky, dobrým jídlem a zábavou pro děti i dospělé. Budete moci poznat ukrajinské dobroty nebo ukrajinskou abetku. Na děti čekají tvořivé dílničky a pohádky. Součástí akce je také charitativní sbírka pro Ukrajinu. Poznejte novou kulturu, získejte nové přátelé a zbavte se některých předsudků.


Tipy na výstavy

 

Sbor dobrovolných hasičů Štramberk – Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku, 1. patro

5. ledna 2022 – 29. května 2022

Výstava k 145. výročí sboru dobrovolných hasičů ve Štramberku.


VÝSTAVA: Barvy srdce - Malá galerie Rodného domu Leoše Janáčka, Hukvaldy 40

2. března 2022 - 31. května 2022

Výstava obrazů Lenky Rožnovské - Bujnoškové.


VÝSTAVA: Na konci světla - Velká galerie rodného domu Leoše Janáčka, Hukvaldy 40

5. března 2022 - 14. května 2022

Výstava obrazů Martina Legerskového. 


VÝSTAVA: Třetí salon kuřpivnických fotografů - Muzeum Fojtství

8. dubna 2022 - 29. května 2022 

Výstava s názvem Třetí salon kuřpivnických fotografů.


VÝSTAVA: Výstava výtvarného oboru - čítárna Městské knihovny Kopřivnice

29. dubna 2022 – 23. června 2022

Výstava výtvarného oboru První SZUŠ MIS music o.p.s. Kopřivnice.


VÝSTAVA: Odvrácená tvář města - 1. patro piaristického kláštera Příbor

3. května 2022 – 11. července 2022

Výstava fotografií Ladislava Pekárka.


VÝSTAVA: Slavní čeští Rakušané! - Náměstí Sigmunda Freuda & Piaristický klášter Příbor

6. května 2022 – 1. června 2022

Putovní panelová výstava na náměstí Sigmunda Freuda a v Piaristickém klášteře.

 

 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

 

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu