Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 5. dubna 2022

PŘEDNÁŠKA: Lidský vztah, jeho formování a současnost Kopřivnice

Rodíme se totálně závislí na vztahu. Závislí na vztazích také umíráme. Jen ten původní se během života rozmělní do mnoha vztahů drobnějších. Cílem semináře je nabídnout prožitkem informace, které věda zná od roku 2005 a tedy co nejméně svým přístupem poškodit vývoj dítěte, kdy současné módní trendy často vývoj poškozují. Prožitkový seminář PhDr. Jana Svobody, předního českého psychologa a uznávaného pedagoga se uskuteční v úterý 5. dubna od 16.00 hod. v Komunitním centru pětka.  Kapacita semináře je 35 účastníků a je určen rodičům bez účasti dětí. Více informací na tel. čísle 603 222 118.

FILMOVÝ KLUB: Náš každodenní příběh Kopřivnice

Rodina Suišićova žila léta stereotypním životem a její členové se postupně stále více vzájemně odcizovali. Najednou se ale v jejich životě stane několik událostí, díky kterým pochopí, jak moc je pro ně rodina důležitá. Ines Tanović filmem Náš každodenní příběh ve svých 51 letech debutovala na poli celovečerního hraného filmu. Jak sama říká, chtěla natočit film o skutečném životě, a to se ji podařilo náramně. Film zobrazuje život takový, jaký je, což v bosenské kinematografii není nic výjimečné, přesto se z ní něčím hodně vymyká. V centru pozornosti je zde totiž rodina, náležející k městské střední třídě, na první pohled fungující a zabezpečená. Pokud budete podrobně zkoumat bosenské filmy, natočené do roku premiéry tohoto snímku, obdobný film pravděpodobně nenajdete. Pokud se bosenští filmaři neobraceli do minulosti (zejména k válce, která Bosnu v devadesátých letech postihla zdaleka nejvíc ze všech jugoslávských republik) a natáčeli filmy ze současnosti, tak se soustředili hlavně na lidi z nižších sociálních vrstev či přímo z okraje společnosti. Ines Tanović říká, že film poskládala ze střípků příběhů, které prožila, případně se staly v jejím okolí. Říká, že dialogy nenapsala ona, ale život. Dramatický film v rámci filmového klubu se odehraje v úterý 5. dubna od 19.00 hod. Vstupné 100 Kč, s kartičkou filmového klubu 80 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


STŘEDA | 6. dubna 2022

DIVADLO: Otec Kopřivnice

Hra je psaná z pohledu muže, jenž je postižen Alzheimerovou chorobou. Jednotlivé scény se vzájemně popírají, postavy mají více podob a příběh se skládá nepřímo, skoro až detektivně. Divadelní představení se odehraje ve středu 6. dubna od 19.00 hod. v Kulturním domě Kopřivnice. Vstupné I. sektor 420 Kč, II. sektor 390 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.


ČTVRTEK | 7. dubna 2022

PŘEDNÁŠKA: Dominika na cestě Japonskem Kopřivnice

Všichni se usmívají, pomáhají si a uctivě se klanějí, na každém rohu je výběr zdravého levného jídla, domy se nezamykají, všude je čisto, všechno je do detailu promyšlené a funguje. Zní to jako dokonalý svět, ale je? Poblité japonské kalhoty, otřes mozku, natáčení pro japonskou televizi i rozhovory pro největší noviny světa, ukradené kalhotky, horké prameny, tajfuny, lesy, rakety, automaty, kravaty, krabi, králíci, karaoke i rybí sperma. Nebude to o chrámech a japonských zahradách, bude to o lidech, přátelství i pokrytectví. Cestovatelská přednáška se uskuteční ve čtvrtek 7. dubna od 18.00 hod. ve Vile Machů. Vstupné v předprodeji 220 Kč, na místě 250 Kč. Vstupenky zakoupíte ve Vile Machů nebo online na GoOut.

PŘEDNÁŠKA: Slovensko Kopřivnice

Před více než 100 lety jsme spolu začali žít v jednom státě. Sedmdesát let poté (a po čtyřicetileté pauze) jsme najednou mohli svobodně cestovat doslova po celém světě a nedlouho na to jsme se rozešli. Nyní zemi našich nejbližších sousedů znovu objevujeme. Společně s Jiřím Hodicem projedeme Slovensko doslova křížem krážem, navštívíme všechny jeho národní parky, projdeme se historickými centry významných měst i skanzeny lidové architektury, zdoláme nejkrásnější horské vrcholy i hluboké kaňony, prohlédneme si krápníkové jeskyně, úchvatné vodopády i slovenský orloj, vypravíme se na majestátné hrady, splujeme překrásné horské řeky a svezeme se lesní železnicí. Zastavíme se i na místech, kde se psala naše společná historie. A co kdybychom si zajeli až na Havaj? Cestopisná přednáška Jiřího Hodice o Slovensku se uskuteční ve čtvrtek 7. dubna od 18.00 hod. v Akademické posluchárně Kulturního domu Kopřivnice.


PÁTEK | 8. dubna 2022

Koncert bez hranic aneb „Když nemůžeš, tak přidej" Kopřivnice

V pátek 8. dubna od 18.00 hod. v Katolickém domě vystoupí Komorní orchestr Kopřivnice a Žákovský orchestr při ZUŠ Zdeňka Buriana. Vstupné dobrovolné.

VERNISÁŽ: Třetí salon kuřpivnických fotografů Kopřivnice

V pátek 8. dubna od 18.00 hod. v muzeu Fojtství se uskuteční vernisáž výstavy s názvem Třetí salon kuřpivnických fotografů.  Výstava je přehlídkou tvorby desítky fotografů, sdružených v neformální skupině, která se celkem pravidelně setkává za účelem fotografování, prezentace své práce a diskusí. Po třech letech od druhé úspěšné výstavy dozrál čas představit na domácí půdě nové úlovky. Návštěvníci tak opět dostanou možnost porovnat pestrou škálu témat, žánrů a přístupů v podání místních umělců. Jména Janka Burgetová, Magda Kaplánková, Lenka Krhovjáková, Irena Řezáčová, Hanka Šrajerová, Jan Babinec, Miroslav Galia, Dalibor Kvita, Roman Macura a Ivan Pilát jsou zárukou kvalitního zážitku nejen pro milovníky fotografie. Výstava potrvá do 29. května 2022.

DIVADLO: Dámský krejčí Štramberk

V pátek 8. dubna od 19.30 hod. v Kulturním domě Štramberk se uskuteční šesté divadlo v rámci XXIV. štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů. Tentokrát vystoupí DS Kotouč Štramberk s divadelním představením Dámský krejčí. Hra je rozverným příběhem, ve kterém se hlavní postava, neuvěřitelný lhář doktor Moulineaux, snaží s neobyčejnou invencí skrýt své četné nevěry před svou důvěřivou manželkou a podezíravou tchyní. Aby svá milostná dobrodružství co nejvíce utajil, pronajme si pro schůzky bývalou krejčovskou dílnu. Okolnosti ho ale přinutí předstírat, že je dámským krejčím. Vstupné 100 Kč dospělí, 50 Kč děti. 


SOBOTA| 9. dubna 2022

Vlčovjanský rukodělný jarmark Kopřivnice – Vlčovice

Vlčovjané pořádá v sobotu 9. dubna od 10.00 hod. v Komunitním centru Vlčovjan (Vlčovice 76) Velikonoční rukodělný jarmark.

Ukrajinci vaří pro Čechy Příbor

Přijďte v sobotu 9. dubna od 12.00 hod. na nádvoří firmy Skarab ( 9. května 1162) a ochutnejte pravé ukrajinské jídlo. Těšit se můžete na boršč, šašiky, pirožky a mnoho dalšího. Zazpívá Petra Černocká a na kytaru zahraje Jiří Pracný. Vystoupí příborský Elvis Vladimír Lichnovský. Veškerý výtěžek bude věnován na pomoc Ukrajině.

UMĚNÍ V KINĚ: Giacomo Puccini: Vlaštovka Kopřivnice

Charizmatická operní dvojice Angela Gheorghiu a Roberto Alagna zhmotňuje na jevišti milostný příběh jednoho z nejpopulárnějších operních skladatelů. Gheorghiu je zde ženou, která poznává opravdovou lásku, Alagna je oním mužem, který v ní vyvolá otázky o smyslu její falešně třpytivé existence. Vlaštovka se na operních jevištích neuvádí tak často jako jiné Pucciniho opery, zato každé její uvedení přináší publiku skvělý zážitek. Projekce opery se uskuteční v sobotu 9. dubna od 16.30 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice


NEDĚLE| 10. dubna 2022

PRO DĚTI: Nedělní pohádka pro děti: Divadélko Koloběžka: Cirkus na kolečkách Kopřivnice

ZMĚNA PŘEDSTAVENÍ! Namísto původní pohádky Ježibaba Kolobajzna slaví Velikonoce bude odehraná pohádka Cirkus na kolečkách

Veselá a rozverná pohádka plná písniček o lvím králi, který hledá po světě svého synka a cesta ho nakonec zavede až do cirkusu. Veselá pohádka pro děti se odehraje v neděli 10. Dubna od 10.00 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice. Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.

PRO DĚTI: Velikonoce v Harmonii Kopřivnice

Mezigenerační centrum Harmonie pořádá v neděli 10. dubna od 14.00 hod. velikonoční tvoření pro děti. Těšit se můžete na tradiční i netradiční zdobení vajíček, které si můžete s dětmi vyzkoušet, pletení pomlázky i jednoduché velikonoční tvoření. Připraven je program jak pro děti tak i dospělé.  Vstupné 50 Kč za osobu. 

KINO: Okupace Štramberk

Ospalý večírek divadelních herců naruší návštěva nezvaného hosta. Opilý ruský důstojník přišel prodat kanystr benzínu, jenže obchod se zvrhne v závody v pití vodky a Rus, zaujatý nejen pohlednou Miladou, ale hlavně komickou zbabělostí všech přítomných mužů, se k odchodu nemá. Atmosféra houstne spolu s oblaky cigaretového dýmu, charaktery se lámou. Rus se skvěle baví až vytáhne zbraň. Hra se mění v past, hrdinové ve zbabělce a zbabělci v hrdiny. Dramatický film se odehraje v neděli 10. dubna od 18.00 hod. v Kině Štramberk (Kulturní dům Štramberk, Náměstí 10). Vstupné 80 Kč.


Tipy na výstavy

 

Sbor dobrovolných hasičů Štramberk – Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku, 1. patro

5. ledna 2022 – 29. května 2022

Výstava k 145. výročí sboru dobrovolných hasičů ve Štramberku.


VÝSTAVA: Krajina - Chodba u městské knihovny v piaristickém klášteře v Příboře

1. března 2022 - 2. května 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Barvy srdce - Malá galerie Rodného domu Leoše Janáčka, Hukvaldy 40

2. března 2022 - 31. května 2022

Výstava obrazů Lenky Rožnovské - Bujnoškové.


VÝSTAVA: Nevidět neznamená nevnímat - Čítárna knihovny v Kulturním domě Kopřivnice

3. března 2022 - 26. dubna 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Olympijské okamžiky - Sad Dr. Edvarda Beneše

4. března 2022 - 12. dubna 2022

Výstava české tiskové kanceláře. 


VÝSTAVA: Na konci světla - Velká galerie rodného domu Leoše Janáčka, Hukvaldy 40

5. března 2022 - 14. května 2022

Výstava obrazů Martina Legerskového. 


VÝSTAVA: Jiný svět - Piaristický klášter Příbor

4. dubna 2022 - 25. dubna 2022

Výstava obrazů Mgr. Karly Stiborkové v Piaristickém klášteře.


VÝSTAVA: Třetí salon kuřpivnických fotografů - Muzeum Fojtství

8. dubna 2022 - 29. května 2022 

Výstava s názvem Třetí salon kuřpivnických fotografů. 

 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu