Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 15. března 2022

PŘEDNÁŠKA: Muzejní hrátky s pamětí Kopřivnice

Špatná paměť neexistuje, jen paměť netrénovaná. Proč si někdy na něco nemůžeme vzpomenout a jak souvisí paměť s pozorností, se dozvíte na přednášce certifikované trenérky paměti Lucie Kazlepkové u příležitosti Národního týdne trénovaní paměti. Akce je zdarma a je určena všem věkovým kategoriím. Přednáška se uskuteční v úterý 15. března od 15:30 hod. v Muzeu nákladních automobilů Tatra.

MIKINO: Jedině Tereza Kopřivnice

Tomáš s Terezou prožívali lásku jako z učebnice. Poznali se na střední, přeskočila mezi nimi jiskra a pak už to jen doutnalo a hořelo. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný pobyt na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval. A jak to všechno dopadne? To se dozvíte v úterý 15. března od 16:00 hod. v Kině Kopřivnice. Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.

Mámino kino MIKINO

Speciální projekce se sníženou hladinou zvuku a částečným osvětlením nabízejí útulnou atmosféru pro děti, ale zároveň dávají rodičům prostor věnovat se jak filmu, tak dětem. Hrací koutek pro děti bude přímo na pódiu v kinosálu. Každé jedno úterý v měsíci od 16.00 hodin v Kině Kopřivnice budou mít maminky a tatínkové své děti na dosah, zároveň se budou moci dívat na celovečerní „dospělácký“ film a nikdo se na ně nebude zlobit, když během sledování filmu budou řešit rodinné či akutní výchovné záležitosti. S tím se počítá!


FILMOVÝ KLUB: Utéct (Severská filmová zima) Kopřivnice

Amin Nawabi (pseudonym), 36letý uznávaný akademik, zápasí s bolestivým tajemstvím, které skrývá už 20 let. Obává se, že mu může zničit život, který si vybudoval pro sebe a svého budoucího manžela. O svůj příběh se podělí s režisérem Jonasem Poherem Rasmussenem, blízkým přítelem a spolužákem ze střední školy. Poprvé prostřednictvím animace vypráví příběh mimořádné cesty dětského utečence z Afganistánu. UTÉCT díky srdečnému rozhovoru mezi Jonasem a Aminem povypráví nezapomenutelný příběh sebepoznávání. Ukazuje se, že pouze při konfrontaci s minulostí je možné vytesat budoucnost, a konstatuje univerzální pravdu, že až když přestaneme utíkat před tím, kým jsme, najdeme pravý význam domova. Dokumentární film v rámci filmového klubu se odehraje v úterý 15. března od 19:00 hod. Vstupné 100 Kč, s kartičkou filmového klubu 80 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


STŘEDA | 16. března 2022

PŘEDNÁŠKA: Mozkový jogging Kopřivnice

Ve středu 16. března Městská knihovna Kopřivnice pořádá dvě přednášky o trénování paměti pro širokou veřejnost. První přednáška se uskuteční v Akademické posluchárně od 9:00 hod. a je určena pro věkovou kategorii 60 a více let. Druhá přednáška se uskuteční v čase 17:00 hod. v Malém sále v přízemí kulturního domu a je určena pro věkovou kategorii 30 - 60 let.

PŘEDNÁŠKA: Sýrie ožívá Kopřivnice

Válka v Sýrii úplně neskončila, přesto se její většina pomalu staví na nohy. Přednáška o životě v poválečné oblasti, o cestování mezi ruinami i o nekonečné pohostinnosti místních lidí, kteří žijí v naději i obavách z budoucnosti. Přednáška Lenky Hrabalové se uskuteční ve středu 16. března od 18:00 hod. ve Vile Machů. Vstupné 120 Kč.


PÁTEK | 18. března 2022

POPLACH comedy show Kopřivnice

Opavská stand-up comedy show POPLACH je plná ostrého humoru a (ne)korektních skečů. Před akcí POPLACHU se 11 z 10 politiků křižuje a 12 z 10 feministek stěhuje jinam. Stand-up comedy show se uskuteční v pátek 18. března od 19:00 hod. v malém sále Kulturního domu Kopřivnice. Vstupné 150 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.

DIVADLO: Anna v ringu Štramberk

V pátek 18. března od 19:30 hod. v Kulturním domě Štramberk se uskuteční třetí divadlo v rámci XXIV. štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů. Tentokrát vystoupí Divadlo bez portfeje z Nového Jičína. Anna v ringu je vynikající francouzská komedie o tom, že není šikovné přivést si domů milence právě, když zde má váš manžel svou milenku. Ještě, že je tu hospodyně Anna, která se snaží svou nápaditostí a humorem zachraňovat nejen situaci, ale i manželství svých pánů. Vstupné 100 Kč dospěli, 50 Kč děti. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Štramberk.


SOBOTA | 19. března 2022

RETRO DISCO Štramberk

Obecní hospůdka ve spolupráci s Janou Trlicovou a městem Štramberk pořádá RETRO DISCO. Akce plná zábavy a tance se uskuteční v sobotu 19. března od 20:00 hod. v Kulturním domě Štramberk. K poslechu a tanci zahraje Jay Dee Nex. Vstupné 100 Kč.


NEDĚLE | 20. března 2022

NEDĚLNÍ POHÁDKA: Divadlo Kejkle: Kometa je popleta Kopřivnice

V neděli 20. března od 10:00 hod. v Kině Kopřivnice se odehraje dětské představení: Kometa je popleta. Vyléčíte souhvězdí lva, zatančíte si na vesmírném mejdanu. Pomůžete pohlídat kuřátka. Podíváte se i na planetu Zemi a naučíte se jak ji uklidit a roztřídíte odpad. Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.

UMĚNÍ V KINĚ: Město hříchů Kopřivnice

Pompeje jsou unikátním místem, které každoročně navštíví více než čtyři miliony lidí z celého světa. O jeho utajované, nespořádané historii se ale obecně mnoho neví. Napravuje to dokumentární snímek Pompeje – město hříchu, vydávající se na cestu zpět po proudu času, za mýty a postavami, jež byly považovány za zvrhlé dříve, než byla vůbec zvrhlost objevena. Příběh skandálů, obscénnosti, ambicí a tvůrčího génia, který se katolická církev marně pokoušela skrýt. Cesta života skrze mytologii, ideály, sny a vztah k nesmrtelnosti. Projekce výstavy představí divákům město Pompeje nejen z architektonického pohledu, ale také jako legendu – zničenou, ztracenou a opět objevenou. Projekce v rámci umění v kině se uskuteční v neděli 20. března od 16:30 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice. Vstupné 150 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.

KINO ŠTRAMBERK: Paralelní matky Štramberk

Dvě nastávající matky, Janis a Ana, se potkávají v nemocničním pokoji, kde se připravují na porod. Obě jsou nezadané a obě otěhotněly neplánovaně. Janis (Penélope Cruz), která je ve středním věku, je z náhodného početí nadšená a na miminko se těší. Puberťačka Ana (Milena Smit) je vyděšená, kajícná a traumatizovaná. Obě ženy si krátí čas společným procházením dlouhých nemocničních chodeb. Janis se snaží Anu povzbuzovat a uklidňovat. Těch pár vyřčených vět, které si během několik hodin vymění, vytvoří mezi nimi velké úzké pouto. Netuší, že jejich náhodné setkání zkomplikuje a zásadním způsobem změní jejich životy. Dramatický film se odehraje v neděli 20. března od 18:00 hod. v kinosále Kulturního domu Štramberk. Vstupné 80 Kč.


Tipy na výstavy

 

Sbor dobrovolných hasičů Štramberk – Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku, 1. patro

5. ledna 2022 – 29. května 2022

Výstava k 145. výročí sboru dobrovolných hasičů ve Štramberku.


VÝSTAVA: Kopřivnice očima Jana Zahradníka - Muzeum Fojtství

14. ledna 2022 - 3. dubna 2022

Výstava fotografií Jana Zahradníka. 


VÝSTAVA: Krajina - Chodba u městské knihovny v piaristickém klášteře v Příboře

1. března 2022 - 2. května 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Nevidět neznamená nevnímat - Čítárna knihovny v Kulturním domě Kopřivnice

3. března 2022 - 26. dubna 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Olympijské okamžiky - Sad Dr. Edvarda Beneše

4. března 2022 - 12. dubna 2022

Výstava české tiskové kanceláře. 


VÝSTAVA: Na konci světla - Velká galerie rodného domu Leoše Janáčka, Hukvaldy 40

5. března 2022 - 14. května 2022

Výstava obrazů Martina Legerskového. 


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu