Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 8. března 2022

PŘEDNÁŠKA: Žijeme s kočkou Příbor

V úterý 8. března se od 17:00 hod. v Městské knihovně Příbor uskuteční beseda a autorské čtení se spisovatelkou Markétou Harasimovou. Humorná beseda o životě se zvířaty, jak ho všichni známe podle chystané knihy Na kočičí svědomí. Veselé příběhy ze života aneb o tom, jak nás chlupatí mazlíčci mají pod palcem. Vstupné 40 Kč.

Módní přehlídka se vstupem spolku PŘÍDLO Příbor

Slečny, ženy, dívky... Pojďte velkolepě oslavit svátek žen. Vezměte s sebou třeba kamarádku, dceru, maminku či babičku a přijďte se pobavit. Nebude chybět ani slosování vstupenek o dárkové poukazy. Módní přehlídka se uskuteční v úterý 8. března od 17:00 hod. v Kulturním domě Příbor. Vstupné 100 Kč. Vstupenky zakoupíte online na Kulturní dům Příbor.

FILMOVÝ KLUB: Tove (Severská filmová zima) Kopřivnice

Helsinky, 1945. Konec války přináší malířce Tove Janssonové pocit umělecké a sociální svobody. Zatímco své umělecké sny soustředila na malování, okouzlující příběhy o stvořeních jménem ‚Mumínci‘, které vyprávěla vyděšeným dětem v protileteckých krytech, rychle začaly žít svým vlastním životem a přinesly mezinárodní slávu a finanční volnost. Její touha po svobodě je vystavena zkoušce, když potkává divadelní režisérku Vivicu Bandlerovou, která v ní zažehne elektrizující a pohlcující lásku. Ale zatímco začíná nacházet svou uměleckou identitu, objevuje pravou lásku, po které touží, aby byla opětována, a jedině tím, že si vytvoří vlastní cestu, se může naučit být svobodná. Životopisný film v rámci filmového klubu se odehraje v úterý 8. března od 19:00 hod. Vstupné 100 Kč, s kartičkou filmového klubu 80 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


STŘEDA | 9. března 2022

SOUTĚŽ: MINIKOPRSTAR 2022 Kopřivnice

Ve středu 9. března od 15:00 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice se uskuteční soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků lidové a populární písně předškolního věku, pořádaná Domem dětí a mládeže Kopřivnice. Vstupné 10 Kč. Prodej vstupenek v den konání akce před kinem.

PŘEDNÁŠKA: Školní zralost z pohledu klinického logopeda Kopřivnice

Připravujete se spolu s vašimi dětmi k zápisu do první třídy? Kladete si otázky, zda může dítě s vadou řeči do školy? Co je to fonematický sluch a jaká by měla být slovní zásoba předškoláka? Nejen na tyto otázky vám odpoví klinická logopedka Mgr. Petra Sztuchlíková. Povídat si budete také o opožděném vývoji řeči a zápisu do školy, o dysfázii a školní úspěšnosti, o koktavosti a školní zátěži a nebudou chybět ukázky pomůcek a pracovních sešitů. Přednáška se uskuteční ve středu 9. března od 16:00 hod. v komunitním centru Pětka.


PÁTEK | 11. března 2022

Benefiční koncert Sylvie Bee & Václava Kramáře Štramberk

V pátek 11. března od 18:00 hod. v sálu hotelu Šipka vystoupí Sylvii Bee s Václavem Kramářem. Vstupné na osobu je 150 Kč a celý výtěžek z akce bude věnován na konto Člověka v tísni: SOS Ukrajina. Doporučují se rezervace na tel. 777 050 210 nebo přes email: info@hotelsipka.com.

 DIVADLO: Dům tety Agáty Štramberk

V pátek 11. března od 19:30 hod. v Kulturním domě Štramberk se uskuteční první divadlo v rámci XXIV. štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů. Tentokrát vystoupí DS FAMUS-KUKO Frýdek-Místek s divadelním představením Dům tety Agáty. Dům Tety Agáty je komediální detektivka. Soukromý detektiv Evžen Mýdlo nás zavede do vykřičeného domu v 30. letech 20. století, kde bude řešit záhadu ztraceného prstenu se vzácným diamantem samotné bordelmamá Agáty. Vstupné 100 Kč dospěli, 50 Kč děti. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Štramberk. 


SOBOTA | 12. března 2022

VERNISÁŽ: Kostky jsou vrženy Kopřivnice

Vernisáž výstavy Kostky jsou vrženy, se bude konat v sobotu 12. března od 15:00 hod. ve společenském sále Vily Machů, kde pak budou obrazy vystaveny až do 20. března. Pro tuto příležitost autorka Hana P. Minehava vytvořila sérii obrazů s názvem "Pokoje". V případě zájmu o zakoupení obrazu vložíte lísteček s číslem obrazu, kontaktem a částkou do označené krabičky. Autorka zájemce s nejvyšší nabídkou bude kontaktovat. Výtěžek z této aukce bude věnován nadaci Člověk v tísni na konto sbírky SOS Ukrajina.

KONCERT: TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR – World Music s moravskými kořeny Kopřivnice

V sobotu 12. března od 19:00 hod. v Kulturním domě Kopřivnice vstoupí: Tomáš Kočko & Orchestr. Vstupné 220 Kč. Abonenti divadelního předplatného mají slevu 25 %. Vstupenky zakoupíte na pokladně Kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.


NEDĚLE | 13. března 2022

PRO DĚTI: Pták Ohnivák a liška Ryška Kopřivnice 

Harmonie pro všechny s. r. o. pořádá v neděli 13. března od 15:30 hod. divadelní pohádku Pták Ohnivák a liška Ryška. Od 14:00 hod. bude pro děti připraven doprovodný program. Vstupné 80 Kč. Vstupenky zakoupíte v kavárně Harmonii.

PŘEDNÁŠKA: Bachovy esence Příbor

Trápíte se, máte těžkou hlavu, špatně se vám spí nebo máte nepředvídatelné výkyvy nálad? Bachovy esence vám mohou pomoci. Bachovy esence jsou jednoduchým a zcela přírodním systémem léčení, který harmonizuje emoce a myšlenky. Pomáhají vyrovnat se s tím, co nás trápí, odkrývají to, kým skutečně jsme, a pomáhají posilovat víru v sebe, radost a léčit naši duši. Po přednášce bude možnost získat termín konzultace s následnou přípravou kapek na míru. Přednáší Mgr. Martina Dvořáková, absolventka mezinárodního certifikovaného vzdělávání BIEP Level 1 a 2 v oblasti Bachových esencí. Přednáška se uskuteční v neděli 13. března od 17:00 hod. v refektáři piaristického kláštera v Příboře. Vstupné 50 Kč.

KINO: Tajemství staré bambitky 2 Štramberk

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech... Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejradši tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Jak to všechno dopadne, to se dozvíte v neděli 13. března od 18:00 hod. Film se odehraje v kinosále Kulturního domu Štramberk. Vstupné 80 Kč.


 

Tipy na výstavy

 

Sbor dobrovolných hasičů Štramberk – Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku, 1. patro

5. ledna 2022 – 29. května 2022

Výstava k 145. výročí sboru dobrovolných hasičů ve Štramberku.


VÝSTAVA: Kopřivnice očima Jana Zahradníka - Muzeum Fojtství

14. ledna 2022 - 3. dubna 2022

Výstava fotografií Jana Zahradníka. 


VÝSTAVA: Krajina - Chodba u městské knihovny v piaristickém klášteře v Příboře

1. března 2022 - 2. května 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Nevidět neznamená nevnímat - Čítárna knihovny v Kulturním domě Kopřivnice

3. března 2022 - 26. dubna 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu