Parkování a veřejná WC v Kopřivnici - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Parkování a veřejná WC v Kopřivnici

 


CENTRUM, TECHNICKÉ MUZEUM TATRA, KULTURNÍ DŮM, RADNICE

V Kopřivnici je částečně zpoplatněno parkoviště na Husově ulici vedle Polikliniky (P9)Některá parkovací místa na důležitých parkovištích mají časové omezení parkování (lze využít parkovací kotouč/hodiny – k dostání např. v Informačním centrum Kopřivnice nebo v informacích radnice, případně jinak čitelně vyznačit dobu příjezdu, která se nesmí do odjezdu měnit – např. na kus papíru).

V centru Kopřivnice lze parkovat především před hotelem Tatra vedle prodejny Albert (P1). Navádění: směrovka Centrum a značka parkoviště s textem CENTRAL. Je to nejbližší parkoviště u Technického muzea Tatra (na něj navádí také směrovky Muzea, později Muzeum TATRA I.). 

V centru – vedle technického muzea a kulturního domu – je možné parkovat také na ulici Obránců míru, konec slepé odbočky z okružní křižovatky (P2). Během pracovního týdne mimo školní prázdniny je však parkování částečně omezeno podél Základní školy dr. Milady Horákové, a to v dopoledních hodinách. Parkoviště je v současnosti z důvodu rekonstrukce omezeno.

Větší množství parkovacích míst se nachází před a vedle budovy radnice, ve které sídlí také Česká pošta, a podél Štefánikovy ulice (P3). Parkovací místa jsou také na stejné ulici před obchody u objektu nazývaném Tatrovanka a v jeho blízkosti. (P4).


LAŠSKÉ MUZEUM, VLAKOVÉ NÁDRAŽÍ, POLIKLINIKA, ZIMNÍ STADION

Nejbližší parkoviště u Lašského muzea se nachází u vlakového nádraží a na ulici Hanse Ledwinky (P5).

V blízkosti jsou dále parkovací místa na Štefánikově ulici před poliklinikou (P6). Malé parkoviště je také přímo u polikliniky (P7), ovšem to je určeno pro návštěvníky tohoto zařízení. V sousedství je parkoviště pro klienty prodejny Penny Market (P8). Naproti něj je pak větší částečně zpoplatněné parkoviště (P9), které je dobrým řešením, budete-li hledat volné parkovací místo v blízkosti polikliniky, zimního stadionu, vlakového nádraží nebo Lašského muzea. Další větší kapacita parkování bez časového omezení je na Masarykově náměstí (P10) vedle kostela sv. Bartoloměje, naproti Katolického domu a těsné blízkosti zimního stadionu. 


MUZEUM FOJTSTVÍ, OBLAST BÍLÉ HORY (Váňův kámen, Rozhledna na Bílé hoře)

Nejbližší parkoviště pro návštěvníky muzea Fojtství se nachází přímo ve dvoře areálu muzea. Samozřejmě pouze pro osobní automobily. Kapacita je zde ovšem značně omezena, proto raději doporučujeme využít blízké parkoviště na Alšově ulici, kde je kapacita dostatečná (P11). Parkoviště je také vhodným výchozím bodem pro výlet přes Váňův kámen k rozhledně na Bílé hoře.


KOUPALIŠTĚ, LYŽAŘSKÝ AREÁL, OBLAST ČERVENÉHO KAMENE (Bezručova vyhlídka, hrad Šostýn, Raškův kámen)

Nejbližší parkoviště pro výstup k Bezručově vyhlídce, ke zřícenině hradu Šostýna, k Raškovu kameni a obecně pro návštěvu oblasti Červeného kamene je parkoviště u kopřivnického koupaliště – Husova ulice (P12). V zimě parkoviště slouží také pro lyžařský areál Červený kámen (blíže ke sjezdovce je ještě jedno parkoviště v blízkosti přibližovacího vleku).


MUZEUM NÁKLADNÍCH AUTOMOBILŮ TATRA + DEPOZITÁŘ SLOVENSKÉ STRELY

Menší parkoviště se nachází také u nově otevřeného Muzea nákladních automobilů TATRA, za Depozitářem Slovenské Strely (P18).  


DALŠÍ MOŽNOSTI PARKOVÁNÍ

Nedaleko centra Kopřivnice i Muzea Oldtimer lze rovněž parkovat na parkovišti v Krátké ulici (P13). Další větší parkovací plochy jsou u prodejny Lidl (P14), Kaufland (P15) a Tesco (P16). Tato parkoviště jsou ovšem určena pro návštěvníky těchto obchodů. Nedaleko centra a Technického muzea Tatra se nachází také parkoviště vedle Komerční banky (P17).

Kromě výše uvedených parkovacích ploch je ve městě řada dalších menších parkovišť. Pozor ale na dopravní značení a omezení parkování.


VEŘENÁ WC
Veřejné WC se nachází sadu Dr. Edvarda Beneše u Lašského muzea a vlakového nádraží (naproti polikliniky) a také na sídlišti Jih v blízkosti Muzea Fojtství, starého hřbitova a ZŠ na Alšově ulici. 

Veřejné WC v centru města (vzhledem k rekonstrukci centra města dočasně uzavřeno): 
listopad–duben: pondělí–pátek: 10.00–16.00, sobota: 8.00–12.00
květen–říjen: podnělí–pátek: 9.00–17.00, sobota: 8.00–12.00
zdarma

Veřejné WC, sad Dr. E. Beneše:
Denně: 6.00–20.00, zdarma

Veřejné WC, sídliště Jih: 
Denně: 6.00–20.00, zdarma

Nahlásit chybu