Masopustní oslavy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Masopustní oslavy

Masopustní oslavy

Kam vyrazit v Lašské bráně Beskyd za masopustním veselením? Masopustní období začíná od svátku Tří králů (6. ledna 2024) a končí v úterý o půlnoci před Škaredou středou, přesně 40 dnů před Květnou nedělí. Vydejte se s námi do jednotlivých měst a užijte si společně tu pravou masopustní atmosféru.

Přijďte se společně pobavit, napít a najíst, než přijde šestitýdenní pust a Velikonoce. A co k takovému masopustu patři? Samozřejmě jsou to masopustní zvyky, zabijačkové speciality, soutěže a také nemůžou chybět početné průvody masek.

Už v sobotu 3. února 2024 masopustní průvod projde Rychalticemi. Průvod svou cestu započně na Juřeňáku a pokračovat bude ke kostelu sv. Mikuláše a zpět. 

I město Štramberk ožije tradičním masopustním veselím. Průvod masek vyrazí okolo 13:00 hod. od sokolovny ve Štramberku směrem na náměstí. Kromě početné skupiny masopustních masek budou mít možnost návštěvníci spatřit masopustní zvyky a pochutnat si na zabijačkových pochutinách. Součásti akce bude i bohatý kulturní program.

Masopustní veselí pak pokračuje sobotu 13. února 2024 ve městě Příbor. Zájemci se sejdou v 15:30 hod. na náměstí Sigmunda Freuda, masopůstní průvod započne v 16:00 hod., kdy průvod bude pokračovat uličkami města Příbor, do Klokočova a skončí u Kulturního domu Příbor.

HUKVALDY

MASOPUSTNÍ PRŮVOD

Tradiční masopustí průvod v Rychalticích. Start v 9:00 hod. na Juřeňáku (Rychaltice 133) 

Trasa: po hlavní cestě směrem ke kostelu a zpět po cyklostezce za řekou

10:00 hod. Hospoda U Richarda

11:30 hod. zastávka Rychaltice u dvora 

12:30 hod. kostel sv. Mikuláše 


 ŠTRAMBERK

MASOPUSTNÍ KONČINOVÝ PRŮVOD MAŠKAR

SOBOTA 3. února 2024

Průvod povede na náměstí kolem hlavních zastávek: Cukrárna U Hezounů, hasičárna, suvenýry Hrček, Vánoční chalupa a Galerie vín pod radnicí.

PROGRAM:

13:00 masopustní jarmark

14:00 vystoupí písničkář Zdenda Lele 

16:00 vystoupení maškar (čas je orientační) 


PŘÍBOR 

PŘÍBORSKÝ MASOPUST

ÚTERÝ 13. února 2024

PROGRAM:

15:30 sraz všech masek a maškar na náměstí Sigmunda Freuda v  Příboře

16:00 masopustní průvod (z náměstí Místeckou ulicí uličkami pod kostelem sv. Kříže přes Benátky, Vésku, Klokočov do Kulturního domu Příbor).