Koruna Podbeskydí 2024 - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Koruna Podbeskydí 2024

Koruna Podbeskydí 2024

Vydejte se společně, anebo jen tak o samotě poznávat zajímavá místa ležící nejenom v Lašské bráně Beskyd. Výzva Koruna Podbeskydí je určena pro všechny bez rozdílu. Pro jednotlivce, páry, rodiny s dětmi, skupiny přátel co rádi chodí pěšky, nebo třeba jezdí na kole! Prostě pro kohokoliv kdo má rád pohyb a místní krajinu.

Výzva odstartovala 1. května a potrvá až do 31. října 2024. Abyste úspěšně zdolali Korunu Podbeskydí, je třeba navštívit čtrnáct vrcholů a zajímavých míst v našem regionu, vyfotit se na jednotlivých místech, například u příslušného turistického, nebo vrcholového značení, infotabule, stromu, apod. Následně veškeré fotky zaslat na e-mail: koruna.podbeskydi@seznam.cz, a pak už se můžete těšit na svou odměnu. Kdo by všech čtrnáct vrcholů nezvládl, nebo třeba nestihl obejít, stačí navštívit vrcholů sedm a splní si tzv. Korunku Podbeskydí. Místa lze navštívit v libovolném pořadí.

Ke zdolání letošní Koruny Podbeskydí je potřeba navštívit místa nacházející se nejenom v Kopřivnici, ale i ve Štramberku, Příboře i Hukvaldech. Nezapomněli jsme ale ani na širší okolí Lašské brány Beskyd, například na Ženklavu, Hodslavice, nebo Lichnov.

Pro všechny, kdo splní podmínky výzvy, bude v Informačním centru Kopřivnice připravena pěkná odměna. Důležité je zaslat všechny fotografie do konce výzvy (31. října 2024), po tomto datu nebude na zaslané fotografie brán zřetel. Odměny bude možné vyzvedávat od 1. července do 30. listopadu 2024.

KONTAKT:

Informační centrum Kopřivnice, tel.: 774 668 001, e-mail: ic@koprivnice.cz

UPOZORNĚNÍ:

Změna doporučených tras vyhrazena. Během letních měsíců je pravděpodobné, že se na trasách vyskytnou ohradníky s domácími zvířaty. Na některých místech může probíhat výstavba vysokého elektrického napětí, není proto vyloučena změna doporučených tras. Dbejte proto zvýšené opatrnosti. Děkujeme za pochopení.

VRCHOLY A MÍSTA:

1. Červený kámen II. (695 m n. m.)

2. Přední Babí hora (586 m n. m.)

3. Sosna (560 m n. m.)

4. Hradisko (507 m n. m.)

5. Bačův kopec II (498 m n. m.)

6. Vyhlídkové místo na Štramberk (485 m n. m.)

7. Včelín (432 m n. m.)

8. Mořkovský vrch (427 m n. m.)

9. Skalka (412 m n. m.)

10. Škárkův kopec (380 m n. m.)

11. Lípa Kristiána Davida (Ženklavská lípa) (360 m n. m.)

12. Bělá (315 m n. m.)

13. Kopčanka - vodojem u přehrady (315 m n. m.)

14. Hradiště Dětřichovice (300 m n. m.)

 

MAPA VRCHOLŮ A MÍST:

 Odkaz na MAPY.cz 


MAPA DOPORUČENÝCH TRAS:

Odkaz na MAPY.cz

KE STAŽENÍ:

Koruna Podbeskydí 2024    Koruna Podbeskydí 2024

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu