Kniha Kopřivnice 70 - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Kniha Kopřivnice 70

Kopřivnice 70

Už týden je ve volném prodeji „Kopřivnice 70“ - publikace, kterou radnice  vydala jako připomínku 70. výročí povýšení Kopřivnice na město, byla pokřtěna v závěru srpna. Větší část tisícikusového nákladu bude město využívat k vlastní prezentaci, zhruba 120 výtisků je k dispozici všem zájemcům prozatím na třech místech, a to v Regionálním muzeu Kopřivnice a v městském informačním centru v přízemí kulturního domu a také v Auto-moto muzeu Oldtimer.

Jak název napovídá, publikace Kopřivnice 70 je věnovaná dění posledních sedmdesáti let v našem městě. „Autorem knihy je kurátor Muzea Fojtství Kopřivnice Ondřej Šalek, který patří k největším odborníkům na novodobou historii města Kopřivnice. O grafickou úpravu se postaralo studio FlooD DesigN grafika Karla Kudery,“ uvedla tisková mluvčí města Kopřivnice Jana Hromočuková s tím, že kniha je doplněna fotografiemi, které ukazují, jak se město v průběhu let postupně vyvíjelo a měnilo.

To, aby se sedmdesátistránková brožovaná kniha čtvercového formátu věnovala nejnovější historii, vycházelo z přání zadavatele. „V předchozích letech vznikaly publikace, které byly věnovány historii Kopřivnice, ovšem chyběla kniha, která by se zabývala výhradně historií novodobou. Výročí, které Kopřivnice letos slaví, se nám jevilo jako ideální pro to, aby něco takového vzniklo,“ okomentoval důvod vydání knihy s názvem Kopřivnice 70 kopřivnický starosta Miroslav Kopečný.

Autor: David Macháček (Kopřivnické noviny)

Nahlásit chybu