Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

STŘEDA | 1. prosince 2021

 

Štramberkem za Betlémy | Štramberk

Vydejte se na příjemnou procházku Štramberkem za líbeznými betlémy.

Od 1. 12. 2021 do 2. 2. 2022 budou betlémy, s laskavým svolením majitelů, vystaveny v oknech domů nebo výkladech obchodů. 

Stavění betlémů patří u nás k nejstarším vánočním zvykům, daleko starším, než je zdobení vánočního stromku. Není rozdíl mezi betlémy historickými a současnými. Všechny vznikaly z lásky a pro radost tvůrců i diváků. 

Ve dnech 3., 10. a 17. 12. 2021 budou také probíhat komentované prohlídky, vždy v 16:00 hodin od kapličky v Národním sadu.


ČTVRTEK | 2. prosince 2021

 Vánoční koncert Devětsil | Kopřivnice

Chcete-li se na chvíli přenést do období středověku, připadat si jako na hradě, zámku, či v podzámecké krčmě, pak určitě dorazte na koncert dobové hudby DEVĚTSIL.

Koncert se uskuteční ve výstavním sále Muzea Fojtství v 17:00 hodin a vstupné je dobrovolné.

Adventní workshop  | Štramberk

Přijďte si společně vyrobit vánoční dekorace a dárky.

Akce se koná v Kulturním domě Štramberk v 17:00 hodin a je zde nutná rezervace na e-mailu workshopy.stramberk@seznam.cz nebo na telefonním čísle 739 310 187.


SOBOTA | 4. prosince 2021

 

Sobotní adventní prohlídka | Příbor

Již druhá komentovaná adventní prohlídka se tentokrát bude konat v areálu piaristických zahrad se svařákem a čajem. Sraz je v 10:00 hodin u Turistického informačního centra Příbor. Vstupné na komentovanou prohlídku činí 50 Kč.

Mikuláš ve Vlčovjanovi | Kopřivnice - Vlčovice

Spolek Vlčovjané chystá v prostorách zahrady Komunitního centra Vlčovjan ve Vlčovicích pro děti Mikuláše a to od 16:00 hodin. Dárkové balíčky lze objednat do čtvrtka 2. 12. 2021 u paní Štěpánové telefonicky: 777 607 692, e-mailem: info@vlcovjane.cz nebo osobně na adrese Vlčovice 185. Cena balíčku činí 150 Kč. Číslo účtu pro úhradu: 123-854780207/0100 (do zprávy pro příjemce uveďte "Mikuláš a vaše celé jméno"). Občerstvení bude zajištěno.

Pohádka s mikulášskou nadílkou | Štramberk

ZRUŠENO!!!

Pohádku, Není peklo jako peklo, pro děti a dospělé, uvede Divadlo Pod věží v sále Kulturního domu ve Štramberku. Začátek představení je v 16:30 hodin a příjem dárků bude probíhat od 15:00 hodin.

Vstupné dospělí 40 Kč, děti 20 Kč.


NEDĚLE | 5. prosince 2021

 

Nedělní pohádka: Divadlo Křesadlo „Vánoce se zajíčky“ | Kopřivnice

Pro zpestření druhé adventní neděle je pro nejmenší diváky připravena divadelní pohádka v kinosále Kulturního domu Kopřivnice s názvem „Vánoce se zajíčky“. Začíná v 10:00 hodin a vstup je zdarma.

Vlčovjanský rukodělný jarmark | Kopřivnice - Vlčovice

Spolek Vlčovjané pořádají další rukodělný jarmark, tentokrát ve vánočním ladění. Jarmark je zaměřený na převážně originální rukodělné výrobky našich spoluobčanů. Můžete zakoupit vánoční dárky - svícny, bižuterii, mýdla, oleje, ručně vyráběná mýdla, svíčky, cukroví, čaje, šité originální oděvy, kabelky a spoustu dalšího zboží. Občerstvení zajištěno, stejně jako minule se můžete těšit na přátelskou atmosféru a výbornou kávu Strakafe. Jarmark se koná ve vnitřních prostorách komunitního centra Vlčovjan od 10:00 do 15:00 hodin. Budou připraveny workshopy - tvořivá dílna nejen pro děti.

Vstupné je dobrovolné a jarmark můžete navštívit v době od 10:00 do 15:00 hodin.

Adventní koncert vážné hudby  | Štramberk

ZRUŠENO!!!

2. Adventní koncert vážné hudby se bude konat v 15:30 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého ve Štramberku (na náměstí). Milovníky této hudby jistě potěší VientoMarerro duo, Michaela & Jiří Meca flétna + kytara.

Mikulášská jízda městem| Kopřivnice

Mikuláš se svou družinou projede městem Kopřivnice. Děti si mohou připravit zvonečky, kterými Mikuláše pozdraví z okna nebo z chodníku.

Kočár s Mikulášem nikde nezastavuje. Startuje v 16:00 hodin na ulici Zdeňka Buriana a pokračuje dále ulicí Pod Bílou horou, Školní, Obránců míru, Záhumenní, ZŠ Alšova, ulicí Štefánikova, Československé armády, Francouzská, Česká a končí u ZŠ 17. listopadu.

Mikuláš doveze schránku na Ježíškovu poštu, kterou pak naleznete v parku a v knihovně v období 5. až 12. 12. 2021. Pohlednice budou k dispozici ve školách a školkách nebo v Městské knihovně Kopřivnice. Všechny pohlednice ze schránky Ježíškovy pošty budou bezplatně předány na Boží Dar. Pokud budete chtít potvrdit přání razítkem z Božího Daru, musíte na pohlednici přilepit poštovní známku v hodnotě 19 Kč a uvést adresu, na kterou má být doručena. Pohlednici můžete použít i svou vlastní, ale musí být opatřena poštovní známkou v hodnotě 19 Kč (typ B). Pohlednici si můžete i ponechat a napsat vzkaz Ježíškovi doma a nechat mu jej za oknem.


Nezapomeňte - i když dochází u plánovaných akcí ke změnám (často bohužel ke zrušení), procházky LBB jsou pro každého bez omezení.

 

Tipy na výstavy

 
VÝSTAVA: Dřevěný svět – Centrum tradičních technologií Příbor

26. června 2021 – 29. ledna 2022

Výstava ze sbírek Muzea Novojičínska zaměřená na prezentaci dřevěných artefaktů pocházejících z tradičního prostředí.


 VÝSTAVA: 770 let města Příbora – Náměstí Sigmunda Freuda

10. září 2021 – 31. prosince 2021

Panelová výstava k 770 let města Příbora.


VÝSTAVA: Ukázka tvorby - Galerie rodného domu Leoše Janáčka

1. listopadu 2021 - 31. prosince 2021

Výstava obrazů Lenky Hrdé.


VÝSTAVA: Retrospektiva - Galerie rodného domu Leoše Janáčka

1. listopadu 2021 - 9. ledna 2022

Výstava obrazů a plastik Lumíra Krause. 


VÝSTAVA: Barevný koutek Markéty Evjákové - Čítárna knihovny v Kulturním domě Kopřivnice

4. listopadu 2021 - 17. prosince 2021

Výstava obrazů Markéty Evjákové.


VÝSTAVA: Ludmila - Chodba městské knihovny v Příboře

2. listopadu 2021 - 3. ledna 2022.

Výstava fotografií Aleše Holiše.


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

 

 

 

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu