Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 28. června 2022

FILMOVÝ KLUB: Kouř | Kopřivnice

Vrchol spolupráce režiséra Tomáše Vorla a ansámblu Divadla Sklep je absurdní variací na oblíbené socialistické téma mladého inženýra a jeho prvních pracovních i osobních zkušeností, stejně jako na desetiletími zprofanovaný žánr muzikálu. Nesmírně vtipná a obnažující satira na hroutící se systém je doslova zaplněna kultovními postavami v čele se svazáckým dýdžejem Arnoštkem a obsahuje větší než malé množství hlášek a dialogů, které se dostaly do historie české kinematografie.

Film v rámci filmového klubu se koná 28. června v 19:00. Vstupné je 100 Kč, s kartičkou filmového klubu 80 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina, nebo online na Kino Kopřivnice.


STŘEDA | 29. června 2022

Noc na hradě Hukvaldy Hukvaldy

Zažij jedinečnou noc na třetí největší hradní zřícenině v České republice. Můžete se těšit na neopakovatelný zážitek, nocování v historickém jádru pod širým nebem, v bývalém vězení nebo dělové baště. Součástí bude například výpravná komentovaná prohlídka, hradní opékání špekáčků při západu slunce atd. Objednat se lze prostřednictví rezervačního systému.

V rezervačním systému je nutné ručně zvolit datum konané akce. U příslušného data je okno s možností zakoupení e-vstupenky a volnou kapacitou. Bez zakoupení e-vstupenky je rezervace neplatná. Možnost objednávky skupin i jednotlivců.

Akce se koná 29. června na hradě Hukvaldy v 18:30. Vstupné dospělí 500 Kč, snížené (děti 4 - 14 let) 380 Kč. 


PÁTEK - STŘEDA | 1. - 6. července 2022

LETNÍ ŠKOLA TANCE: Tancem kolem světa | Kopřivnice

Ochutnávka různých tanečních forem věnovaná široké veřejnosti. Tentokrát se mohou zúčastnit i návštěvníci města z větší dálky a využít možnosti navštívit v průběhu dne muzea, pamětihodnosti, či využít možnosti koupání na koupališti, nejen ve městě, ale i blízké přehradě a večer zažít cestování s tancem v parku.

1. 7. - country tance

2. 7. - Swing

3. 7. - dobové tance

4. 7. - orientální tance

5. 7. - Flamenco

6. 7. - latinsko-americké tance.

Akce proběhnou vždy v Sadu Dr. Edvarda Beneše v 18:00. Vstupné je zdarma.


PÁTEK | 1. července 2022

PRO DĚTI: Výprava do pravěku II.: Keltové, udatní bojovníci | Štramberk

Poodhalte roušku minulosti díky workshopům a kvízům a vypravte se s námi na výpravu do doby železné. Setkáme se s prvními historickými postavami u nás - Kelty. Akce jsou ideální pro děti 1. stupně. U některých akcí jsou kvízy, kde je potřeba číst, proto doporučujeme doprovod rodičů, prarodičů či starších sourozenců.

Akce se koná 1. července od 10:00 do 16:00 v muzeu Šipka. Základní vstupné je 50 Kč, snížené vstupné je 30 Kč.

LETNÍ KINO: Příšerákovi 2 | Příbor

Zachránili jste nedávno svět a myslíte si, že vám to zaručuje celoživotní zásobu štěstí? Chyba! Každodenní život má protivný zvyk znovu vám házet klacky pod nohy… Od velkého „příšerákovského“ dobrodružství rodiny Wishbonů uplynul již rok. Jejich život se vrátil do všedních kolejí, s běžnými lidskými starostmi a hádkami. Pozvání na svatbu čarodějnice Baby Jagy a komorníka Renfielda je tak pro rodinu vítaným rozptýlením. Jenže než si snoubenci stihnout říci „ano“, slavnostní den v mžiku zničí nezvaný host. Malá miliardářská dcerka Mila Starr, která je supercool agentka a hlavně obávaná lovkyně příšer, oba svatebčany unese! Wishbonovi mají jedinou možnost, jak zkusit své přátele zachránit. Musí se znovu proměnit v Příšerákovi. Jako mumie, vlkodlak, upírka a Frankensteinovo monstrum se přes tropické pláže i zasněžené hory vydávají po stopách Mily a jejích zajatců…

Rodinný film v rámci letního kina se odehraje 1. července v městském parku v 21:15. Vstupné je 100 Kč.

KONCERT: Festivalový epilog s přípitkem Hukvaldy  

Tečku za letošním festivalem udělají polští hosté, kteří zahrají v české premiéře díla svých krajanů. Po koncertě jsou všichni posluchači zváni k festivalové závěrečné sklence vína do „festivalové kavárny“ Kavárna fara v Hukvaldech.

Program

  • Józef Świder – Lyrické miniatury
  • Marek Stachowski – Pezzo Grazioso
  • Josef Bohuslav Foerster – Dechový kvintet D dur op. 95
  • Leoš Janáček – Dechový sextet „Mládí“

Účinkující

  • Krakovské dechové kvinteto
  • Katarzyna Kurowska-Mleczko – flétna
  • Marek Mleczko – hoboj
  • Roman Widaszek – klarinet
  • Pawel Solecki – fagot
  • Tadeusz Tomaszewski – lesní roh
  • Jadwiga Czarkowska – basklarinet

Koncert v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka proběhne 1. července v kostele sv. Maxmiliána v 17:00. Vstupné je 200 Kč, děti do 15 let 50 Kč. 

KONCERT: Symfonická filmová noc pod Trúbou | Štramberk

Nenechte si ujít jedinečný kulturní zážitek a přijďte 1. července přivítat prázdniny s orchestrem. Akce se bude konat v prostředí Amfiteátru pod Starou věží v 21:30. V případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v kulturním domě na náměstí. Vstupné je dobrovolné.


SOBOTA | 2. července 2022

Zátopkova pětka | Kopřivnice

10. ročník akce v rámci Lašské běžecké ligy 2022. 

Běžecký závod se bude konat 2. července na stadionu Emila Zátopka v 10:00. Startovné je 100 Kč.  

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA: Historie a současnost Příbora | Příbor

Téma prohlídky bude historie a současnost Příbora s kronikářkou Irenou Nedomovou.

Prohlídka proběhne 2. července, sraz v 9:00 u informačního centra města Příbor. Vstupné 30 Kč. Vstupné lze koupit v TIC Příbor nebo online na Kulturní dům Příbor.

Tvůrčí setkání českých, moravských, slezských a slovenských přadlen i přadláků v CETRAT Příbor | Příbor

Centrum tradičních technologií Příbor – Muzeum Novojičínska a město Příbor srdečně zvou všechny zájemce o archaickou rukodělnou výrobu na nultý ročník setkání přadlen do Příbora. Setkání se zúčastní více než 70 přadlen z různých koutů České i Slovenské republiky, které budou příst na kolovratech, vřeténkách a dalších nástrojích používaných v minulosti na ruční zhotovování nití. O hudební doprovod se postarají cimbálové muziky jedna z Valašska a druhá z Těšínského Slezska. Po celý den bude možné si zakoupit drobné občerstvení a navštívit výstavu v CETRAT Příbor " Kopřivové šaty". Akce bude přístupná široké veřejnosti.

Akce se uskuteční v Piaristických zahradách v 9:00.

Hudební večer |Hukvaldy

Kulturní spolek Hukvaldský potlach si vás dovoluje pozvat na další z hudebních večerů. Vystoupí písničkář Martin Holexa (textař, básník, spisovatel knih a výborný řezbář). Dalším vystupujícím bude Zdeněk Furmančík - Mendoš (ostravský bard s písněmi z ostravského regionu). A celý hudební večer zakončí bluegrassová skupina Cizinci, která bude hrát k tanci i poslechu do pozdních nočních hodin. Občerstvení zajištěno.

Akce proběhne 2. července v Hospůdce na koupališti v 18:00. Vstupné je dobrovolné.


NEDĚLE | 3. července 2022

LETNÍ KONCERT: Komorní orchestr Kopřivnice | Kopřivnice

Červencové neděle Vám zpříjemní kapely, které jsou místem spojeny se životem a působením Dany a Emila Zátopkových. První letošní letní koncert v parku bude odehrán pod taktovkou Komorního orchestru Kopřivnice. Komorní orchestr Kopřivnice zahájil své působení v roce 1995. Jádro dvacetičlenného souboru tvoří bývalí i současní žáci spolu s pedagogy ZUŠ. Repertoár KOK tvoří komorní skladby od baroka až po hudbu současnou. 

Letní koncert se bude konat 3. července v Sadu Dr. Edvarda Beneše v 17:00. Za nepříznivého počasí se akce ruší.


Tipy na výstavy

VÝSTAVA: Výstava výtvarného oboru - čítárna Městské knihovny Kopřivnice

29. dubna 2022 – 23. června 2022

Výstava výtvarného oboru První SZUŠ MIS music o.p.s. Kopřivnice.


VÝSTAVA: Odvrácená tvář města - 1. patro piaristického kláštera Příbor

3. května 2022 – 11. července 2022

Výstava fotografií Ladislava Pekárka.


VÝSTAVA: Jaromír 99… Když nemůžeš, tak přidej! – Město Kopřivnice

2. května 2022 – 19. září 2022

Komiksová venkovní panelová výstava věnována Emilu Zátopkovi.


VÝSTAVA: Z očí do očí - Rodný dům Leoše Janáčka a budova TIC Hukvaldy 

1. června 2022 - 31. srpna 2022

Výstava fotografií Stanislavy Slovákové.


VÝSTAVA: Vize a limity - Muzeum nákladních automobilů Tatra Kopřivnice

5. června 2022 - 30. prosince 2022

Výstava akademického sochaře Jiřího Španiela. 


 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu