Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 14. června 2022

FILMOVÝ KLUB: Amélie z Montmartru Kopřivnice

Amélie žije v pařížské čtvrti Montmartre, která je světem sama pro sebe. Je číšnicí v místním bistru, nakupuje u místního zelináře, zdraví sousedy jako na malém městě. V jejím životě se nikdy neudálo nic zvláštního, až na matčinu kuriózní smrt, nad níž Améliin tatínek stále truchlí. Amélie by asi zůstala smířená se svým osamělým údělem, kdyby jednoho dne neobjevila ve svém bytě ukrytý poklad v podobě staré krabice s památkami na dětství někdejšího nájemníka. Nejenže se Amélie rozhodne po letech doručit krabici jejímu majiteli, ale dospěje současně k poznání, že může pomáhat zlepšit a napravovat okolní svět. Když pak jednoho dne objeví člověka sbírajícího u nádražních fotoautomatů zahozené podobenky cizích lidí, Amélie se zamiluje. Trvá to ale ještě nějaký čas, než se seznámí s Ninem a než mu dovolí rozšifrovat její tajemné zprávy. Film v rámci filmového klubu se odehraje v úterý 14. června od 19:00 hodin. Vstupné 110 Kč, s kartičkou filmového klubu 90 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice


PÁTEK | 17. června 2022

Evropský svátek hudby Kopřivnice

Přijďte s námi do Kopřivnice oslavit celoevropsky uznávaný den, který je věnován hudbě. Kulturní dům Kopřivnice pro vás připravil celodenní program v sadu Dr. Edvarda Beneše. V dopolední části od 9:00 do 11:30 hodin si můžete přijít poslechnout vystoupení žáků, sborů a kapel místních základních škol. V odpolední části, která je na programu od 16:00 do 23:00 hodin se můžete těšit na kapely EVAMORE, Jaromíra 99 a Letní kapelu, Ptakustik a ZAhRADKAře.

Více informací naleznete na stránkách Kulturního domu Kopřivnice.

Super táta v akci | Kopřivnice

Městská knihovna Kopřivnice zve všechny děti na zábavné odpoledne k příležitosti Dne otců. Těšit se můžete na tvořivé dílny, hry a soutěže. Začínáme už ve 13:00 hodin a od 17:00 hodin proběhne veřejné čtení supertátových historek. Akce se koná v dětském oddělení knihovny v Kulturním domě Kopřivnice.

VERNISÁŽ: 100 let Národního sadu | Štramerk

Štramberk slaví 100 let Národního sadu. K této příležitosti je až do konce roku připravena výstava, která přibližuje události vedoucí ke vzniku této jedinečné a velmi oblíbené lokality a ukazuje proměny Národního sadu od jeho založení 6. srpna 1922 až do současnosti. Výstavu najdete ve dvou částech a místech: Kamenné tváře českých osobností v 1. patře muzea Zdeňka Buriana a Kotouč, hora ztracená v minulosti v 1. patře muzea Šipka.  Vernisáž proběhne v 15:00 hodin v Muzeu Zdeňka Buriana.

LETNÍ KINO ŠTRAMBERK - Vyšehrad: Fylm Štramberk

V pátek ve 21:30 hodin v Amfiteátru pod Starou věží Štramberk se můžete těšit na další promítání letního kina. Tentokrát je pro vás připraven snímek Vyšehrad – Fylm.

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda, pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii, sestru Jardy.

Vstupné 100 Kč.


SOBOTA | 18. června 2022

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA: Městskou památkovou rezervací | Příbor

Sobotní ráno patří komentované prohlídce Městskou památkovou rezervací Příbor s průvodkyní Sabinou Máchovou. Sraz je v 9:00 hodin u Turistického informačního centra. Vstupné činí 30 Kč a lze jej zakoupit v TIC Příbor nebo online.  

Jarmark v parku aneb šikovné štramberské pazury Štramberk

Sousedé, pojďte se potkat a poznat, co šikovné štramberské ručičky dovedou! Celá akce je postavena na myšlence propojit se navzájem skrze nápady, zkušenosti, podělit se o činnosti, které vám dělají radost, zazpívat si, prohodit pár slov s lidmi, kteří vám budou blízcí, nabídnout jakékoliv své domácí produkty (včetně myšlenek, nápadů), vyměnit své zboží za jiné, či něco málo utržit za své výrobky (služby) a to vše za předpokladu, že se to bude týkat vlastní výroby (podomácku vyrobeno). Tato přátelská akce není zaměřena primárně na výdělek, ale na to, abychom poznali, kolik je v tak malém městečku činorodých lidí, o kterých třeba vůbec nevíme a abychom zjistili, co může být dostupné z rukou našich sousedů a nemuseli pro to chodit přes kopec. Jsou zváni všichni, kteří mají zájem se inspirovat a potěšit se produkty/výrobky/zábavou ostatních, ale také ti, kteří mohou inspirovat ty druhé. Během odpoledne bude také otevřena zahrada MŠ Zauličí pro veřejnost, kde proběhne Pískování se Zuzajdou. Nezapomeňte si s sebou vzít i špekáčky – oheň bude zajištěn. V případě nepříznivého počasí se akce ruší.

Jarmark se uskuteční od 13:00 hodin v Národním sadu Štramberk.

PRO DĚTI: Den dětí a 14. bubenická party | Příbor

BAV klub Příbor zve děti, mládež, rodiny a veřejnost na Den dětí a 14. Bubenickou party a to od 15:00 hodin v BAV klub Příbor na ulici Masarykova (za nepříznivého počasí i v budově). Můžete se těšit na skákací hrad, atrakce pro děti, trampolíny, stolní tenis, tvůrčí dílna, soutěže a hry. Bubenická party nabídne setkání bubeníků s etnickými bubny a jinými perkusí nástroji, bonga, djembé, tamburíny, tibetské mísy, didgeridou atd. Proběhne i rituální zapálení ohně, workshopy bubnování, různá vystoupení BAV klubáků a opékání buřtů.

KONCERT: Beata Hlavenková a Oskar Török | Hukvaldy

V sobotu 18. června od 17:00 hodin se na hradě Hukvaldy uskuteční autorský komorní koncert zpěvačky, skladatelky a pianistky Beaty Hlavenkové s fenomenálním trumpetistou Oskarem Törökem. Její tvorba má charakteristický rukopis, ve kterém se mimo jiné odráží i vliv hudební řeči Leoše Janáčka. Koncert se koná v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka. Vstupné 300 Kč, děti do 15 let 50 Kč. Vstupenky zakoupíte na Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka

BALET: Taneční hostina v oboře | Hukvaldy

Pro milovníky baletu je na Hukvaldech v amfiteátru v oboře od 20:00 hodin připraven originální průřez repertoárem baletu NDM v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka. Zahájí jej taneční souboj Vikomta de Valmont s Rytířem Dancenym a závěrečná scéna z inscenace Nebezpečné známosti. Následovat bude symbol klasického baletního umění Labutí jezero. Scéna z 2. jednání je nastudována speciálně pro Janáčkův festival a prostředí hukvaldského amfiteátru. V tom nečase z cyklu Písně o mrtvých dětech a slavné Adagietto z Páté symfonie přiblíží hudební svět tohoto geniálního tvůrce a baletní představení Mahlerovy vzpomínky. Dramatický příběh Carmen ožije díky hudbě R. Ščedrina a velkolepá hukvaldská taneční hostina skončí jedinečným hudebním humorem Gioacchina Rossiniho závěrečnou scénou z inscenace Rossiniho karty. Vstupné 200 Kč, děti do 15 let 50 Kč. Vstupenky zakoupíte na Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka


NEDĚLE | 19. června 2022

Restaurant Day Příbor Příbor

Žijeme! Příbor pořádá Restaurant Day - festival domácího jídla a pití nejen z Příbora. Bude se konat od 10:00 hodin v Piaristických zahradách a kromě dobrého jídla a pití vám zpříjemní nedělní dopoledne muzikanti Eva Moravčíková, Ivo Saniter a Comar in the Cube.

Štramberské pikanterie s průvodcem: Zlatou uličkou jako v Praze Štramberk

Chcete se projít Štramberkem s průvodcem? Dozvědět se něco víc nejen o jeho historii? Tak právě pro vás je připraven program na neděli od 14:00 hodin. Sraz je u kašny na náměstí ve Štramberku a na programu je 12 zastavení, povídání o historii, pověstech a štramberských pikanteriích náměstí. Součástí komentované prohlídky je také exkurze do pekárny Štramberských uší, ukázka pečení uší včetně ochutnávky. Délka trasy je 1,5 km a časová náročnost 1,5 – 2 hodiny. Vstupné 140 Kč, děti do 15 let 70 Kč a děti do 3 let zdarma. Rezervace zde.

Hrátky s tátou a Tatrou | Kopřivnice

Muzeum nákladních automobilů Tatra vás zve na zábavné odpoledne u příležitosti Dne otců. Tatínci, máte doma tatrovku? Tak s ní i s dětmi přijďte od 14:00 do 18:00 hodin soutěžit k muzeu! Čeká na vás spousta soutěží a zábavy – sraz plastových tatrovek, jízda zručnosti, koulení pneumatiky, nakládání nákladu, interaktivní jeřáby, hrátky pro děti. Je připraven také bohatý doprovodný program jako například nafukovací sportovní atrakce, statická ukázka hasičské techniky, prezentace BESIP, ukázka a jízda veteránem, bluegrassová kapela Pří-Kop a další. Na závěr nebude chybět spanilá jízda všech zúčastněných tatrovek. Akce je součástí série akcí Fajné léto v rámci projetu Moravskoslezského kraje TECHNOTRASA, surová krása a je pořádána ve spolupráci se Skautských střediskem Kopřivnice. 

 


Tipy na výstavy

 

VÝSTAVA: Výstava výtvarného oboru - čítárna Městské knihovny Kopřivnice

29. dubna 2022 – 23. června 2022

Výstava výtvarného oboru První SZUŠ MIS music o.p.s. Kopřivnice.


VÝSTAVA: Odvrácená tvář města - 1. patro piaristického kláštera Příbor

3. května 2022 – 11. července 2022

Výstava fotografií Ladislava Pekárka.


VÝSTAVA: Jaromír 99… Když nemůžeš, tak přidej! – Město Kopřivnice

2. května 2022 – 19. září 2022

Komiksová venkovní panelová výstava věnována Emilu Zátopkovi.


VÝSTAVA: Z očí do očí - Rodný dům Leoše Janáčka a budova TIC Hukvaldy 

1. června 2022 - 31. srpna 2022

Výstava fotografií Stanislavy Slovákové.


VÝSTAVA: Vize a limity - Muzeum nákladních automobilů Tatra Kopřivnice

5. června 2022 - 30. prosince 2022

Výstava akademického sochaře Jiřího Španiela. 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu