Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ| 12. října 2021

FILMOVÝ KLUB: Festival pana Rifkina Kopřivnice

Příběh nové komedie legendárního režiséra a scenáristy Woodyho Allena vypráví o jeho největší lásce – o magii, kterou dokáže vytvořit stříbrné plátno. Manželství Morta Rifkina a jeho ženy Sue už delší dobu není právě idylické. Přesto, nebo možná právě proto, doprovází Mort svou manželku, publicistku Sue na filmový festival v San Sebastianu. Obává se, že její fascinace mladým režisérem Philippem, může být víc než jen profesionální. Philippův film sklízí ze všech stran nadšení a chválu. Mort však jeho režijní počin považuje za naprosto bánální. Skuteční mistři jsou pro něj Bergman, Fellini, Godard, Truffaut či Buñuel. Jeho nemilosrdné názory na Philippa rozhodně pošramocenému manželství neprospívají. Mortovu náladu však projasní setkání s doktorkou Jo Ronasovou, jejíž manželství s bouřlivákem Pacem je plné bolesti. A tak zatímco Sue tráví dny s Philippem, Mortův vztah s Jo se prohlubuje. Když se Mort zamýšlí nad svým životem prostřednictvím milovaných filmů, nachází novou naději pro budoucnost.

Na filmový klub se můžete těšit jako vždy od 19:00 hod. v Kině Kopřivnice. S kartičkou filmového klubu vás film vyjde na 80 Kč, bez ní na 110 Kč.


ČTVRTEK | 14. října 2021

Kopřivnické pressování | Kopřivnice

Třetí pokračování cyklu besed pořádané klubem Masarykova demokratického hnutí Kopřivnice bude letos tak trochu jiné. Vedle diskusí o stavu demokracie v České republice, oslavíme 25 let vysílání Rádia Svobodná Evropa na českém území a životní jubileum jeho prvního ředitele a čestného občana Kopřivnice Pavla Pecháčka. Pozvání přijali i bývalí redaktoři tohoto rádia, Lída Rakušanová, Jiří Pehe, Radko Kubičko a také historik Prokop Tomek a ředitel ČT Ostrava Miroslav Karas.

Celé akci předchází v 16:00 hod. odhalení pamětní desky na počest pana učitele Ladislava Cvíčka na ZŠ Dr. Milady Horákové.

Vstup volný.

Kdo si hraje, nezlobí | Příbor

Ve 12:00 hod. před Kulturním domem na seniory čekají vědomostní i sportovná hry. Akce bude končit ve 14:00 hod. koncertem Duo Aramis.

Dámský klub | Příbor

Příborské slečny a paní, zveme Vás na kreativní podvečer do městské knihovny. Vytvoříte si květinové dekorace z barevného podzimního listí. Přineste si čerstvé větší listy různých barev, motouz a nůžky. Dámský klub zasedá v 17:00 hod.


PÁTEK | 15. října 2021

Farmářský trh s mykologickou poradnou | Kopřivnice

Přijďte si nakoupit na již tradiční farmářský trh do sadu Dr. Edvarda Beneše od 9:00 hod. do 16:00 hod. Čekají vás stánky s ovocem, zeleninou, chlebem, pečivem a koláči, uzeninami, mléčnými výrobky, sýrovými specialitami, včelími produkty, kořením, čaji, vínem, okrasnými a užitkovými rostlinami a mnoho dalšího rukodělného a doplňkového sortimentu.

V rámci farmářského trhu na vás čeká doprovodný program podzimních dnů zdraví

  • sběr teplého oblečení pro muže a ženy nejen z Azylového domu Kopřivnice
  • měření tělesných hodnot - měření krevního tlaku, hladiny glukózy a cholesterolu v těle, BMI či tuku v těle

Výše uvedený program proběhne v prostorách Galerie Galaxie. V případě nepříznivého počasí či zrušení trhů se doprovodný program bude konat ve vestibulu radnice.
Doprovodný program je součástí projektu Kopřivnický GLOBUS financovaného z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentované prohlídky města Příbor | Příbor

Pro zájemce je připravená další komentovaná prohlídka. Tentokrát se s historičkou Sabinou Máchovou vydáte na prohlídku mětské památkové rezervace.
Vstupenky je nutné zakoupit předem v TIC Příbor, kde je také sraz v 15:00 hod. 

PRO DĚTI: Drakiáda| Kopřivnice - Mniší

Vezměte děti, draka a přijďte v pátek v 15:30 hod. nad kopec nad MŠ Mniší. Bude se zde totiž konat drakiáda! Po drakiádě a vyhlášení soutěže o nejhezčího draka se celá akce přesune v 17:30 hod. do kulturního domu.

FESTIVAL: Aerovka jazz fest | Kopřivnice

AEROVKA JAZZ FEST aneb jazzový festival Zdeňka Petra se stane kulturní událostí kopřivnického podzimu. Premiérový ročník „Aerovky“ v loňském roce neproběhl (vlivem protiepidemických opatření), pro letošní ročník počítáme s datem 15.—17. 10. 2021. Festival konaný na počest kopřivnického rodáka Zdeňka Petra, autora známých písní jako Ten umí to a ten zas tohle, píseň pro Kristinku či Červená aerovka propojuje svou odvážnou dramaturgií světy jak klasického, tak experimentálního a moderního jazzu. A vy můžete být u toho, stačí přijít do Katolického domu v Kopřivnici!

Program 15.10. PÁTEK:
18:30 Beata Hlavenková & Oskar Török
20:30 Emil Viklický
22:00 David Dorůžka

Vstupenky jsou k zakoupení v síti GoOut nebo v IC Kopřivnice. Informace o vstupném naleznete zde.


SOBOTA | 16. října 2021

FESTIVAL: Aerovka jazz fest Kopřivnice

AEROVKA JAZZ FEST aneb jazzový festival Zdeňka Petra se stane kulturní událostí kopřivnického podzimu. Premiérový ročník „Aerovky“ v loňském roce neproběhl (vlivem protiepidemických opatření), pro letošní ročník počítáme s datem 15.—17. 10. 2021. Festival konaný na počest kopřivnického rodáka Zdeňka Petra, autora známých písní jako Ten umí to a ten zas tohle, píseň pro Kristinku či Červená aerovka propojuje svou odvážnou dramaturgií světy jak klasického, tak experimentálního a moderního jazzu. A vy můžete být u toho, stačí přijít do Katolického domu v Kopřivnici!

Program 16.10. SOBOTA:
10:00 improvizační workshop "Jak na to" s Emilem Viklickým
17:00 Marta Töpferová Latin Trio /novinka v programu/
19:00 Laco Déczi
21:00 Zabelov Group
23:00 Haus band

Vstupenky jsou k zakoupení v síti GoOut nebo v IC Kopřivnice. Informace o vstupném naleznete zde.

Putování po stopách středověku Hukvaldy

Na hradě Hukvaldy se v sobotu vrátíte do období středověku. Uvidíte tradiční lidová řemesla, středověkou kuchyni i repliky středověkých palných zbraní. V rámci programu vystoupí poutníci Růže Draka.


NEDĚLE | 17. října 2021

FESTIVAL: Aerovka jazz fest Kopřivnice

AEROVKA JAZZ FEST aneb jazzový festival Zdeňka Petra se stane kulturní událostí kopřivnického podzimu. Premiérový ročník „Aerovky“ v loňském roce neproběhl (vlivem protiepidemických opatření), pro letošní ročník počítáme s datem 15.—17. 10. 2021. Festival konaný na počest kopřivnického rodáka Zdeňka Petra, autora známých písní jako Ten umí to a ten zas tohle, píseň pro Kristinku či Červená aerovka propojuje svou odvážnou dramaturgií světy jak klasického, tak experimentálního a moderního jazzu. A vy můžete být u toho, stačí přijít do Katolického domu v Kopřivnici!

Program 17.10. NEDĚLE:
17:00 Plástev
18:00 Swingalia

Vstupenky jsou k zakoupení v síti GoOut nebo v IC Kopřivnice. Informace o vstupném naleznete zde.

140 let trati Studénka-Štramberk Štramberk

Trať mezi Studénkou a Štramberkem oslaví v sobotu 16. října 2021 140 let od svého vzniku a vy můžete být u toho! Bohatý program bude probíhat v obou městech. Ve Štramberku bude program od 9:00 hod. do 13:00 hod. a ve Studénce bude program probíhat od 10:00 hod. do 16:00 hod. Jízdní řád historické soupravy a podrobný pogram nalznete zde.

Pro děti: BUBU STEZKA Kopřivnice

Máte rádi procházky s rodinkou ve stylu Pohádkového lesa? Tak neváhejte a přijďte si projít BUBU stezku se strašidly. Můžete se těšit na vlkodlaky, mumie, upíry a na další strašidelné bytosti. Start je od 17:00 hod. do 18:15 hod. u Husovy lípy v Kopřivnici nad bowlingem u koupaliště. Cíl je na chatě Červený kámen, kde bude k dispozici oheň na ohřátí a možnost si opéct špekáčky.


 

Tipy na výstavy

 
VÝSTAVA: Dřevěný svět – Centrum tradičních technologií Příbor

26. června 2021 – 29. ledna 2022

Výstava ze sbírek Muzea Novojičínska zaměřená na prezentaci dřevěných artefaktů pocházejících z tradičního prostředí.


VÝSTAVA: Na hodině (ba)letu  - Rodný dům Leoše Janáčka a budova TIC Hukvaldy

1. září 2021 – 30. listopadu 2021

Výstava fotografií Aleny Pončové.


VÝSTAVA: Můj svět - Chodba u městské knihovny, 1. patro piaristického kláštera Příbor

7. září 2021 – 1. listopadu 2021

Výstava fotografií Stanislavy Slovákové.


VÝSTAVA: 770 let města Příbora – Náměstí Sigmunda Freuda

10. září 2021 – 31. prosince 2021

Panelová výstava k 770 let města Příbora.


VÝSTAVA: Fojtova lípa a jiné kopřivnické stromy - muzeum Fojtství Kopřivnice

14. září 2021 - 31. října 2021


VÝSTAVA: Vladimír Boháč: Z mého kraje - Lašské muzeum v Šustalově vile

30. září 2021 - 21. října 2021

Malířská výstava v Lašském muzeu.


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

Nahlásit chybu