Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 7. června 2022

FILMOVÝ KLUB: Mulholland Drive Kopřivnice

Jeden z nejzásadnějších filmů 21. století se na jeden týden vrací do kin! Mulholland Drive z dílny Davida Lynche přichází v nové digitálně restaurované podobě u příležitosti 20. výročí od premiéry. Milostný příběh ve městě snů… Mladá Betty přijíždí do Hollywoodu se svým snem stát se filmovou hvězdou. V domě ale objeví záhadnou brunetku se ztracenou pamětí. Mezitím, co dívky pátrají po ztracené identitě, potýká se režisér Adam Kesher s obsazením svého nového filmu, o kterém je rozhodnuto za něj. Tato svůdná a děsivá vize továrny na sny od Davida Lynche je jedním ze skutečně mistrovských děl nového tisíciletí, jedinečným příběhem lásky, žárlivosti a pomsty. Mysteriózní film v rámci filmového klubu se odehraje v úterý 7. června od 19.00 hod. Vstupné 130 Kč, s kartičkou filmového klubu 110 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice


PÁTEK | 10. června 2022

Noc kostelů Štramberk, Hukvaldy, Příbor

V pátek 10. června se ve městech Příbor, Štramberk a obci Hukvaldy uskuteční akce s názvem Noc kostelů. Ve městě Příbor budete mít možnost navštívit kostel Narození Panny Marie a modlitebnu Bratrské jednoty Baptistů v Příboře (Frenštátská 166). Ve Štramberku pak bude zpřístupněna modlitebna Českobratrské církve evangelické (Zauliční 473). V obci Hukvaldy můžete navštívit kostel sv. Maxmiliána a kostel sv. Mikuláše v Rychvalticích.

DIVADLO: Na tý louce zelený Štramberk

Divadlo Pod věží Štramberku pořádá v pátek 10. června od 20.00 hod. premiéru operety Járy Beneše s názvem Na tý louce zelený.

Alena Skalická se vrací po studiích na své panství, které zatím spravoval její strýc. Jeho pravou rukou je lesní inženýr Miloš Miláček. Alena s sebou přivezla docenta Bulfínka, který má statky zmodernizovat, a sňatkového podvodníka Gustava Horowitze, jenž se jí vlichotil a nechal se najmout do jejích služeb. Dívka stroze odbude slavnostní přivítání a projeví nedůvěru k dosavadnímu způsobu hospodaření, což jí později Miloš vyčte. Připomene jí také společné zážitky z dětství. Po nedorozumění opustí mladík spolu s propuštěným hajným své místo, jež převezme podnikavý Horowitz. Docent Bulfínek se zamiluje do Hanči, dcery hajného Štětivce. Alena, zmatená Horowitzovými plány i obletováním, se radí se strýcem, ale s Milošem se smířit nedokáže. Aby posílila jeho žárlivost, oznámí své zasnoubení s docentem, přestože on se uchází o jinou. Ale nakonec zamilovaní najdou k sobě cestu. Vstupné 100 Kč, děti do 15 let zdarma.

DIVADLO: Tři v háji Příbor

Hlavními hrdiny této hry, ve které má nejdůležitější roli láska a sex, jsou tři osoby – Albert, Kristýna a Olga. Albertovi vztah s manželkou Kristýnou pomalu přestává fungovat a vstupuje do něj o dva roky mladší Albertova šéfová Olga. Hlavní postavy se vzájemně opouštějí, pak se k sobě zase navracejí, ale je toto ten pravý recept na spokojený život? Divadelní představení se odehraje v pátek 10. června od 20.00 hod. v městském parku Příbor. Vstupné 200 Kč. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Příbor nebo online na Kulturní dům Příbor


SOBOTA | 11. června 2022

PRO DĚTI: Včelí úlet Kopřivnice - Vlčovice

Spolek Vlčovjané pořádá v sobotu 11. června od 14.00 hod. zábavně naučnou stezku s názvem Včelí úlet. Zážitková procházka vlčovickou přírodou pro posílení týmového ducha a vzájemných vztahů. Vhodné pro rodiny s dětmi, partu přátel či spolužáků. Ideálně v počtu 2 - 5 členů. Délka trasy 4,2 km. Časová náročnost cca 2 hodiny. Občerstvení na startu a v cíli - okno "Vlčovjan". Akce se nekoná pouze v případě vydatných dešťů.  Více informací na Vlčovjané.

KONCERT: Nokturno pod věží Štramberk

V sobotu 11. června od 20.00 hod. v Amfiteátru pod věží Štramberk vystoupí Lašský dechový orchestr Štramberk – Příbor.  Vstupné dobrovolné. V případě nepříznivého počasí se koncert přesouvá do kulturního domu na náměstí. 


NEDĚLE | 12. června 2022

NEDĚLNÍ POHÁDKA: Divadlo v batohu: Africká pohádka Kopřivnice

Humorný a dobrodružný příběh, plný afrických rytmů, vypráví o lovci Hoďflintudožitovi, který se vypravil lovit zvířátka do Afriky a udělal málem z buše smetiště. Opička Koko s papouškem Ararou, slonem Bimbou a lvem Hungou však lovci dají za vyučenou. Ten se nejen se zvířaty spřátelí, ale také začne chránit přírodu. Dětské představení se odehraje v neděli 12. června od 10.00 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice. Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.

PRO DĚTI: Dětský den Kopřivnice

Bufet na Větřkovické přehradě pořádá v neděli 12. června od 14.00 hod. odpoledne plné zábavy a radovánek pro děti. Těšit se můžete na skákací hrad, nafukování balonků, pískování a třpytivé tetování se Zuzajdou. Společně si vyrobíte kouzelnické hůlky a talismany.

Víkend otevřených zahrad Příbor

Město Příbor pořádá v neděli 12. června od 15.00 hod. v Piaristických zahradách u příležitosti otevřených zahrad odpoledne plné módních přehlídek. Na závěr vystoupí folková skupina Ruky na dudy. Vstup volný.

KONCERT: Pocta krásám přírody Hukvaldy

V neděli 12. června od 17.00 hod. na hradě Hukvaldy se uskuteční koncert v rámci Mezinárodního festivalu Leoše Janáčka. Koncert bude věnován poctě krásám přírody a Beskydům zvláště. Součástí akce bude prohlídka hradu Hukvaldy. Vstupné 300 Kč, děti do 15 let 50 Kč. Vstupenky zakoupíte na Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka


Tipy na výstavy

 

VÝSTAVA: Výstava výtvarného oboru - čítárna Městské knihovny Kopřivnice

29. dubna 2022 – 23. června 2022

Výstava výtvarného oboru První SZUŠ MIS music o.p.s. Kopřivnice.


VÝSTAVA: Odvrácená tvář města - 1. patro piaristického kláštera Příbor

3. května 2022 – 11. července 2022

Výstava fotografií Ladislava Pekárka.


VÝSTAVA: Jaromír 99… Když nemůžeš, tak přidej! – Město Kopřivnice

2. května 2022 – 19. září 2022

Komiksová venkovní panelová výstava věnována Emilu Zátopkovi.

 

 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu