Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 31. května 2022

FILMOVÝ KLUB: Divoch Kopřivnice

V zoufalé snaze překonat krizi středního věku Martin (Rasmus Bjerg) utekl ze společnosti, aby žil v lese. Obstaral si luk a výstroj jeskynního muže, ale pravdou je, že přežívá jen tak tak. Jednoho dne narazí na Musu (Zaki Youssef), drogového dealera, který je zraněný a na útěku. V naději, že uniknou mnoha problémům, se excentrické duo vydává na hektickou jízdu napříč fjordy. Pronásledován místní policií, rozzuřeným Vikingem, násilníky a – v neposlední řadě – svou rodinou! Komediální film v rámci filmového klubu se odehraje v úterý 31. května od 19.00 hod. Vstupné 110 Kč, s kartičkou filmového klubu 90 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice


STŘEDA | 1. června 2022

PRO DĚTI: DEN DĚTÍ - ZÁTOPKŮV ZÁVOD Kopřivnice

Kulturní dům Kopřivnice společně s Domem dětí a mládeže Kopřivnice připravili ve středu 1. června od 8.30 hod. zábavné odpoledne pro děti. Akce proběhne v Sadu Dr. Edvarda Beneše v čase 8.30 – 11.30 a 14.00 – 16.00 hod. Děti budou soutěžit na deseti stanovištích a pro 20 vylosovaných je připravena speciální cena. V 17.00 hod. vystoupí Pavel Novák.

Den dětí Příbor

Ve středu 1. června u příležitosti Dne dětí od 15.00 hod. v Piaristických zahradách se uskuteční zábavné odpoledne pro děti. Těšit se můžete na vystoupení školních kapel, taneční vystoupení, workshopy a spoustu zábavy. Vstupné dobrovolné. 


ČTVRTEK | 2. června 2022

DIVADLO: ŽENA ZA PULTEM 2 Kopřivnice

Je volební víkend. Jiřina, prodavačka v malém koloniálu, věří, že to konečně dopadne a komunisté vyhrají. Již dlouho se učí, jak se řeknou čínsky rohlíky a vlašák, protože chce stačit čínským obchodníkům, kteří přijdou, až se rozjede obchod s východem. Číňané nezklamou, ti nejsou jako Rusové. Tentokrát to všechno vyjde a její syn Kája udělá hereckou kariéru, bude novým Vladimírem Brabcem. Hanka, která nakupuje u Jiřiny makrobiotickou stravu, se jí vysmívá. Komunisti nikdy nevyhrají a Jiřina je bláhová. Ale není náhodou naivní spíš Hanka, když věří, že s ní její stokilový muž Pepa drží dietu…? Odpověď na tuto otázku najdeme až na jevišti, my jen doplníme, že Oldřich Kaiser s Jiřím Lábusem se představí hned ve čtyřech rolích. Divadelní představení se odehraje ve čtvrtek 2. června od 19.00 hod. Vstupné I. sektor 470 Kč, II. sektor 440 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně Kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice


PÁTEK - SOBOTA | 3. - 4. června 2022 

MNDL FEST 2022 Kopřivnice

Živá Mandala ve spolupráci s Galerii Galaxie a městem Kopřivnice pořádá v pátek 3. Června a sobotu 4. června festival MNDL FEST. V pátek od 20.00 hod. vystoupí Irena a Vojtěch Havlovi. V sobotu od 16.00 hod. se můžete těšit na vernisáž výstavy Jakuba Dobrovolného s názvem: Když nevařím pivo, fotím koncerty. Následovat bude od 16.30 hod. koncert Tomáše Háčka. V 17.00 hod. vystoupí divadlo AUT s představením Susedi. V 18.00 hod. zahraje Martin Kyšperský. Následně od 20.00 hod. vystoupí Brněnská post-punková kapela Sinks. Na závěr večera vystoupí od 21.00 hod. skupina CTIB. Festival uzavře od 22.00 hod. kapela Pacino. 


PÁTEK | 3. června 2022

PRO DĚTI: Den dětí a rodiny Příbor

Oslavte společně v pátek 3. června od 15.00 hod. v městském parku v Příboře. Můžete se těšit na vystoupení Lumpíny, Klaunů na volné noze a Olgy Lounové. Pro děti bude připraven bohatý program, vč. soutěží či skákacích hradů a mnoho dalšího.

PRO DĚTI: Dětský den Štramberk

TJ Sokol Štramberk pořádá v pátek 3. června od 16.00 hod. pro všechny děti a jejich rodiče dětský den spojený se slavnostním kácením Máje. Pro děti jsou připravené soutěže i atrakce.

PRO DĚTI: Den dětí v Harmonii Kopřivnice

Přijďte v pátek 3. června od 16.00 hod. na Den dětí do Harmonie. Čeká na vás skákací hrad, malování na obličej, stezka s úkoly, diskotéka pro děti. Slosovatelné vstupné 50 Kč/dítě. 


SOBOTA - NEDĚLE | 4. - 5. června 2022

Kopřivnické dny techniky Kopřivnice

V sobotu 4. června a neděli 5. června na polygonu Tatra se můžete těšit od 9.00 hod. na Dny techniky. Vstup zdarma. Budete mít možnost svezení v nákladních vozech TATRA s testovacími řidiči po speciálních vozovkách. Možnost svezení po klopeném oválu v Tatře 603-2 B5 a Tatře 603-2 GT. Více informací naleznete na Kopřivnické dny techniky.

UPOZORNĚNÍ:

Pouze v neděli 5. června bude den otevřených dveří na montážní lince TATRA TRUCKS a. s. Montážní linka bude otevřena od 9.30 do 15.00 hod. 


SOBOTA | 4. června 2022

Vyjdi ze své komfortní zóny Kopřivnice

V sobotu 4. června na Větřkovické přehradě vedle bufetu se uskuteční akce s názvem: Vyjdi ze své komfortní zóny. V 9.00 hod. a v 14.00 hod. se uskuteční lekce Nordic walking a otužování v přehradě. Vydejte se na 4km vycházku s instruktorem. Trasa vede na Zvoničku na Vrchách, Nordic walking hole a ručním s sebou. Na zpáteční cestě otužování v přehradě.  Pro děti bude připravena Dobrodružná stezka. Pro děti bude připraven 3km okruh (nejen) se sportovními výzvami na 12 startovišť v okolí Větřkovické přehrady. Trasa je vhodná i pro kočárky. Stezka bude otevřena v čase 10.00 a 16.30 hod. Vstupné 50 Kč/dítě. Každý účastník dostane v cíli sladkou odměnu. Akce se koná za každého počasí. Vstupenky jsou slosovatelné, výherci obdrží drobné ceny.

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA: Městská památková rezervace v pověstech s výstupem na věž Příbor

V sobotu 4. června od 9.00 hod. se uskuteční další z komentovaných prohlídek městem Příbor.  Tentokrát se s Irenou Nedomovou společně vydáte Městskou památkovou rezervací Příbor. Sraz u Informačního centra. Vstupné 30 Kč. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Příbor.

Mezi hrozny Hukvaldy

V sobotu 4. června od 10.30 hod. se na hradě Hukvaldy uskuteční další ročník putování po stopách a vůních vín. Akce započne už v pátek 3. června na frýdeckém zámku. Užijte si lahodnou chuť těch nejlepších moravských vín na hradě Hukvaldy. Připraven je bohatý doprovodný program. Během dne vystoupí šermíři z Olomouce Adorea a Alan Grezl. Lístky v prodeji na místě.

KONCERT: 20 let Cimbálové muziky Pramínky + křest CD Kopřivnice

V sobotu 4. června od 17.00 hod. v Katolickém domě se uskuteční koncert ke k 20. výročí cimbálové muziky Pramínky spojený se křtem nového CD. Vstupné 100 Kč. 


NEDĚLE | 5. června 2022

Škvařenice a Dětský den Štramberk

Město Štramberk s podporou podnikatelů pořádá v neděli 5. června od 13.00 hod. svatodušní škvařenici z obří pánve v Národním sadu a Dětský den v parku a na zahradě ZŠ Štramberk. Připraveni budou i místní hasiči, kteří předvedou svou současnou techniku, a to vše doprovodí Cimbálová muzika SLANINA.

LEGENDY TANEČNÍ HUDBY ANEB ZLATÁ ŠEDESÁTÁ Kopřivnice

V neděli 5. června od 16.00 hod. se v Kulturním domě Kopřivnice uskuteční velký hudebně zábavný program v podání Tanečního orchestru Zdeňka Pukovce a zpěváků Martina Frynty a Lenky Krompolcové. Během koncertu zazní ty největší hity z let šedesátých. Uslyšíte známé písně Karla Gotta, Karla Hály, Yvetty Simonové, Milana Chladila, Marty Kubišové, Evy Olmerové, Judity Čeřovské a řady dalších populárních a legendárních hvězd tohoto období. Speciálními hosty galakoncertu budou YVETTA SIMONOVÁ a PAVLÍNA FILIPOVSKÁ. Pořadem bude provázet a obě legendární hvězdy vyzpovídá MUDr. Pavel Hanzelka. Vstupné 150 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.

UMĚNÍ V KINĚ: Tajemní impresionisté Kopřivnice

Jak impresionisté vnímali svět? Jaké techniky, barvy a světlo používali k zachycení reality? A jak je možné, že stačilo jen pár let, aby se z přehlížených děl staly klenoty ceněné po celém světě? Nejen na tyto otázky odpovídá dokumentární film Tajemní impresionisté. Film na doposud veřejnosti nepřístupných obrazech ze soukromých sbírek odhaluje tajemství umělců, jakými byli Manet, Monet, Cézanne, Sisley nebo Signac, ale i méně známí představitelé impresionismu jako Caillebotte či Berthe Morisot. Součástí filmu je samotný příběh unikátní výstavy se zvláštním zaměřením na Palazzo Bonaparte, fascinující místo, které tímto poprvé otevřelo své brány veřejnosti. Dokumentární film se odehraje v neděli 5. června od 16.30 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice. Vstupné 150 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice


 

Tipy na výstavy

 

VÝSTAVA: Barvy srdce - Malá galerie Rodného domu Leoše Janáčka, Hukvaldy 40

2. března 2022 - 31. května 2022

Výstava obrazů Lenky Rožnovské - Bujnoškové. 


VÝSTAVA: Výstava výtvarného oboru - čítárna Městské knihovny Kopřivnice

29. dubna 2022 – 23. června 2022

Výstava výtvarného oboru První SZUŠ MIS music o.p.s. Kopřivnice.


VÝSTAVA: Odvrácená tvář města - 1. patro piaristického kláštera Příbor

3. května 2022 – 11. července 2022

Výstava fotografií Ladislava Pekárka.


VÝSTAVA: Slavní čeští Rakušané! - Náměstí Sigmunda Freuda & Piaristický klášter Příbor

6. května 2022 – 1. června 2022

Putovní panelová výstava na náměstí Sigmunda Freuda a v Piaristickém klášteře. 


VÝSTAVA: Jaromír 99… Když nemůžeš, tak přidej! – Město Kopřivnice

2. května 2022 – 19. září 2022

Komiksová venkovní panelová výstava věnována Emilu Zátopkovi.

 

 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu