Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 29. března 2022

SOUTĚŽ: FINÁLE KOPRSTAR 2022 Kopřivnice

V úterý 29. března se od 15.30 hod. v kinosále Kulturního domu Kopřivnice uskuteční finále talentové soutěže Koprstar. Vstupné 50 Kč, děti do 6 let 30 Kč. Vstupenky zakoupíte v den konání akce před kinem.


STŘEDA | 30. března 2022

FILMOVÝ KLUB: Hrdina Kopřivnice

Rahim (Amir Jadidi) je ve vězení kvůli dluhu, který nebyl schopen splatit. Během dvoudenní propustky se pokouší přesvědčit svého věřitele, aby mu alespoň částečně ulevil od požadované sumy. Věci se však vyvíjí jinak, než Rahim plánoval. Dramatický film v rámci filmového klubu se odehraje ve středu 30. března od 19.00 hod. Vstupné 100 Kč, s kartičkou filmového klubu 80 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


ČTVRTEK | 31. března 2022

PŘEDNÁŠKA: Tanzánie - poprvé v Africe! Kopřivnice / Pavel Svoboda Kopřivnice

Jaká byla naše první cesta do Afriky? Dá se projet Tanzanie s batohem na zádech? Horské túry bez průvodce a drahých povolení? Odpovědi na otázky a mnoho dalšího se dozvíte na cestovatelské přednášce Pavla Svobody ve čtvrtek 31. března od 18.00 hod., která se uskuteční ve Vile Machů. Vstupné 120 Kč.


PÁTEK | 1. dubna 2022

Country večer Příbor

V pátek 1. dubna od 18.00 hod. v Kulturním domě Příbor vystoupí Vojta K. Tomáško a country skupina Garáž. Vstupné 100 Kč. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Příbor nebo online na Kulturní dům Příbor.

DIVADLO: Dobře ušitý frak Štramberk

V pátek 1. dubna od 19.30 hod. v Kulturním domě Štramberk se uskuteční páté divadlo v rámci XXIV. štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů. Tentokrát vystoupí DS Bodlák z Bernartic nad Odrou s divadelním představením Dobře ušitý frak. Polský dramatik Jerzy Jurandot podstatně přepracoval původní komedii mezinárodně úspěšného maďarského komediografa 20. století Gábora Drégelyho o krejčovském tovaryšovi, který díky náhodně získanému fraku dojde životního štěstí. 


SOBOTA | 2. dubna 2022

Slavnostní otevření hradu Hukvaldy

Hrad Hukvaldy se v sobotu 2. dubna od 10.00 hod. opět otevírá veřejnosti. Připraven je bohatý doprovodný program. Chybět nebudou ukázky šermířských soubojů, divadlo a ukázky řemesel. Dobový průvod hradem s velkolepým rytířským turnajem se uskuteční ve 13:00. Zcela poprvé spatříte nové projekty letošní sezóny - unikátní virtuální průvodce hradem a Hukvaldy TV.

Velikonoční jarmark Příbor

Město Příbor pořádá v sobotu 2. dubna od 8.00 hod. na náměstí Sigmunda Freuda tradiční Velikonoční jarmark. Přijďte si nakoupit řemeslné výrobky, velikonoční dekorace či nejrůznější pochutiny. Od 9.30 se pak můžete těšit na doprovodný program před radnicí.

Ukliďme Česko Kopřivnice, Příbor, Štramberk, Hukvaldy

V sobotu 2. dubna od 9.00 hod. na předem smluvených místech se po celé Lašské bráně Beskyd uskuteční akce: Ukliďme Česko, ukliďme svět. Pytle budou zajištěny. Vezměte si s sebou pracovní rukavice, pevnou obuv i vhodný oděv. Seznam chystaných úklidů naleznete na: Ukliďme Česko.

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA: Městská památková rezervace v pověstech s výstupem na věž Příbor

V sobotu 2. dubna od 9.00 hod. se uskuteční komentovaná prohlídka města Příbora s kronikářkou města Irenou Nedomovou. Vstupné 30 Kč.

PRO DĚTI: Enkaustika na Fojtství Kopřivnice

Muzeum Fojtství v Kopřivnici pořádá pro všechny příznivce tvořivých činností malování velikonočních kraslic nebo dřevěných ozdob enkaustickou technikou. Akce proběhne v soboru 2. dubna od 10.00 hod. Malování bude probíhat tradičně pod vedením akreditované lektorky enkaustiky Jany Povalové. Cena za 1 osobu je 50 Kč + za materiál 30 Kč vstupné (děti do 6 let vstup zdarma).

PRO DĚTI: Zuzajda a Jurajda Štramberk

V sobotu 2. dubna od 13.00 hod. v Kulturním domě Štramberk se uskuteční interaktivní výstava a umělecké dílny. Součástí výstavy bude také promítání příběhů ZUZAJDA a JURAJDA psané Marií Podešvovou. Vstup zdarma. 


NEDĚLE | 3. dubna 2022

KINO: Zátopek Štramberk

Je podzim 1968 a do šedivé Prahy přijíždí australský běžecký rekordman Ron Clarke. Z dosud největší krize jeho kariéry mu snad pomůže dávný vzor a kamarád. Emil Zátopek, nejslavnější český atlet všech dob, čtyřnásobný olympijský vítěz. Muž, který s imponující bezstarostností atakoval hranice lidských možností a zařadil se po bok velikánů, kteří posunuli sportovní klání do kategorie nezapomenutelných příběhů. Fascinující drama Davida Ondříčka, přibližující životaběh proslulého českého vytrvalce, oslovované celebrity snažící se nalézt důstojnou existenci v politicky komplikované době a zároveň manžela olympijské vítězky Dany Zátopkové, je stejně strhující na běžeckém oválu jako v okamžicích, kdy tretry odpočívají. Český film se odehraje v neděli 3. dubna od 18.00 hod. v Kině Štramberk (Kulturní dům Štramberk, náměstí 10). Vstupné 80 Kč.

KONCERT: Sláva Matky Boží ve světle kříže Kopřivnice

V neděli 3. dubna od 17.30 hod. v kostele sv. Václava v Kopřivnici Lubina zahraje Kněžská gregoriánská schola. Šest kněží přednesou pásmo gregoriánského chorálu a středověkého vícehlasu. Vstupné dobrovolné.

DIVADLO: The Naked Truth Kopřivnice

Náhradní titul za představení Neumím jinak než láskou. Představení v rámci Divadelního předplatného 2020/2021.

The Naked Truth je příběhem pěti žen, které se setkávají ve vesnické tělocvičně-místním „kulturáku“ na kurzu pole dance. Ani jedna z nich netuší, co ji čeká, ale každá má svůj vlastní dobrý důvod naučit se tančit u tyče: zvýšit si sebevědomí, získat nebo udržet si muže, vdát se, shodit pár kilogramů anebo se vydat za vytouženou kariérou. I přes nejrůznější dívčí třenice a neshody se ve chvíli, kdy se jedna z nich dozví krutou zprávu o svém zdravotním stavu, semknou a nově nabyté taneční zkušenosti využijí v benefici ve prospěch charitativního projektu. Vstupné I. sektor 420 Kč, II. sektor 390 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice


Tipy na výstavy

 

Sbor dobrovolných hasičů Štramberk – Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku, 1. patro

5. ledna 2022 – 29. května 2022

Výstava k 145. výročí sboru dobrovolných hasičů ve Štramberku.


VÝSTAVA: Kopřivnice očima Jana Zahradníka - Muzeum Fojtství

14. ledna 2022 - 3. dubna 2022

Výstava fotografií Jana Zahradníka. 


VÝSTAVA: Krajina - Chodba u městské knihovny v piaristickém klášteře v Příboře

1. března 2022 - 2. května 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Nevidět neznamená nevnímat - Čítárna knihovny v Kulturním domě Kopřivnice

3. března 2022 - 26. dubna 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Olympijské okamžiky - Sad Dr. Edvarda Beneše

4. března 2022 - 12. dubna 2022

Výstava české tiskové kanceláře. 


VÝSTAVA: Na konci světla - Velká galerie rodného domu Leoše Janáčka, Hukvaldy 40

5. března 2022 - 14. května 2022

Výstava obrazů Martina Legerskového. 


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu