Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 22. března 2022

KINOSEN: Přání Ježíškovi Kopřivnice

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme, jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlici z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. Česká komedie se odehraje v úterý 22. března od 13.30 hod. Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice

KinoSen

Do kopřivnického kinosálu se po dlouhé odmlce opět vrací projekce v brzkém odpoledni, které mnozí znají jako Filmový klub nejen pro seniory. Projekce cyklu "KinoSen, prostě všem" jsou určené nejen seniorům, ale také všem těm, kterým více vyhovuje dřívější odpolední čas. Projekce budou probíhat vždy jedno úterý v měsíci, a to v čase 13.30 hod. Diváci se mohou těšit na projekce nejen českých, ale také zahraničních filmů za velmi zvýhodněnou cenu 60 Kč.

PRO DĚTI: O RYBÁŘI A JEHO ŽENĚ Příbor

Městská knihovna Příbor pořádá v úterý 22. března od 16.00 hod. scénické čtení pro děti a jejich rodiče. Vstup volný.  

FILMOVÝ KLUB: Nejhorší člověk na světě Kopřivnice

Brzy třicetiletá Julie stále hledá své místo ve světě a experimentuje, zatímco její starší přítel Aksel by se rád usadil a začal novou životní etapu. Věci se zkomplikují, když zvídavá Julie pronikne na večírek, na kterém potká mladého a okouzlujícího Eivinda… Film na pomezí dramatu a komedie vypráví vtipně, pravdivě a s citem o vztazích a životě v době, kdy můžeme mít téměř nekonečné možnosti, a přesto si připadat jako nejhorší člověk na světě. Dramatický film v rámci filmového klubu se odehraje v úterý 22. března od 19.00 hod. Vstupné 100 Kč, s kartičkou filmového klubu 80 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


STŘEDA | 23. března 2022

KINO: Kurz manželské touhy Příbor

Sledujeme pět manželských párů, kteří si přejí navrátit touhu a vášeň do svých životů. Přijíždějí na kurz ambiciózního párového terapeuta do luxusního resortu, který vlastní sympatický majitel zvaný Mech. Duchovní guru Mazel razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné, tzv. metodě pevného objetí. Hlavní hrdinka, půvabná a křehká žena středního věku Helena, tak dlouho čelí výčitkám svého manžela Bedřicha, že tiskne málo, až ho jednou obejme nebezpečně pevně. Česká filmová komedie se odehraje ve středu 23. března od 17.00 hod. v Kině Příbor (Kulturní dům Příbor, Lidická 560). Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Příbor nebo online na Kino Příbor.


ČTVRTEK | 24. března 2022

Dámský klub Příbor

Taky vám trhá srdce vyhazování věcí, které by se ještě daly nějak využít? Pak se vám bude líbit myšlenka upcyklace. Tak přijďte ve čtvrtek 24. března od 17.00 hod. do Městské knihovny a vyrobte si společně kobereček z pruhů látek či teplákoviny. S sebou háčky tenký i silná, bavlnky a nůžky.


PÁTEK | 25. března 2022

PŘEDNÁŠKA: Národní parky západu USA Hukvaldy

Spolek Hukvaldský potlach pořádá v pátek 25. března od 18.00 hod. v Informačním centru Hukvaldy cestovatelskou přednášku. Cestovatelská přednáška se bude věnovat především západním Národním parkům v USA, mezi které patří například slavný Crand Canyon, Bryce, Joshua Tree a mnoho dalších. Vstupné zdarma.

DIVADLO: Únos v Neapoli Štramberk

V pátek 25. března od 19.30 hod. v Kulturním domě Štramberk se uskuteční čtvrté divadlo v rámci XXIV. štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů. Tentokrát vystoupí DS VICENA z Ústí nad Orlicí s představením Únos v Neapoli. Rodině Caruccio se nedaří dobře. Dříve galerkou vysoce ceněný kasař, otec Alfonso, při poslední akci přišel o nohu a navíc vyfasoval 11 let vězení. Po návratu už mohl dělat jen kapsáře, a to k velkým penězům nevedlo. Klidné stáří a bohatství má rodině zajistit únos dámy z bohaté rodiny, který provede po dokonalé přípravě dospělý syn, tvrďák Giorgio. Jenže ten má špatnou vlastnost – nejdřív střílí a potom míří. Vstupné 100 Kč dospěli, 50 Kč děti. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Štramberk. 


SOBOTA | 26. března 2022

Ukliďme Příbor Příbor

Vydejte se společně v sobotu 26. března a zapojte se do celorepublikové akce: Ukliďme Česko, ukliďme svět. Sraz v 9.00 hod. před chatou skautů, městský park na Lidické ulici. S sebou dobrou náladu, pracovní rukavice a pevnou obuv. Pytle zajištěny. Více informací na tel. čísle 556 455 444.

Štramberské pyré 4. Štramberk

V sobotu 26. března od 14.00 hod. v Kulturním domě Příbor uskuteční již 4. ročník festivalu mnoha žánrů. Pestrý hudebně-divadelní program, ale především i blízká setkání s velkým S, setkání sousedů a přátel známých i neznámých, zdejších, přespolních i přeshraničních. Vstupné 150 Kč, snížené 80 Kč. Více informací na tel. čísle 736 670 494.

Koncert pro Ukrajinu Příbor

Město Příbor pořádá v sobotu 26. března od 15.00 hod. v Městském parku Příbor charitativní koncert na podporu Ukrajině. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován na zakoupení potřebných věcí nad rámec potřeb materiální sbírky. Na akci vystoupí příborské skupiny Country skupina Garáž, Comar in the Cube, EVAMORE. Vstupné dobrovolné.

Zpívánky ve Vlčovjanovi Kopřivnice – Vlčovice

Přijďte v sobotu 26. března od 18.00 hod. do Komunitního centra Vlčovjan  společně si zazpívat a ochutnat i zabijačkové speciality. K tanci a poslechu zahraje Honza Kadlubec. Rezervace stolů na tel. čísle 775 210 021.

KONCERT: Cizinci Hukvaldy

V sobotu 26. března od 19.00 hod. ve společenském sále ZŠ Leoše Janáčka vystoupí kapela Cizinci. Tak neváhejte a přijďte se pobavit nejen na country muziku. Lístky se dají objednat na tel. čísle: 775 334 692, nebo na e-mailu: hudebninykopr@seznam.cz, hospodské sezení. Vstupné 150 Kč. 


NEDĚLE | 27. března 2022

KINO: Kurz manželské touhy Štramberk

Sledujeme pět manželských párů, kteří si přejí navrátit touhu a vášeň do svých životů. Přijíždějí na kurz ambiciózního párového terapeuta do luxusního resortu, který vlastní sympatický majitel zvaný Mech. Duchovní guru Mazel razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné, tzv. metodě pevného objetí. Hlavní hrdinka, půvabná a křehká žena středního věku Helena, tak dlouho čelí výčitkám svého manžela Bedřicha, že tiskne málo, až ho jednou obejme nebezpečně pevně. Česká komedie se odehraje v neděli 27. března od 18.00 hod. v Kině Štramberk (Kulturní dům Štramberk, náměstí 10). Vstupné 80 Kč. 


PONDĚLÍ | 28. března 2022

DIVADLO: Svaté neřesti Příbor

Na poutním místě se u tajemného pana Gabriela postupně vystřídají nespokojení manželé Peškovi – Marie, žena v domácnosti, a Ivan, manažer velké firmy. Dále přijde známý divadelní a filmový herec Petr Serafín a v neposlední řadě mladá dívka Angelika Vodičková, která nakonec zůstane na poutním místě jako úslužná jeptiška. Všichni své lidské neřesti přenesou na pana Gabriela. Ten se tak postupně stává alkoholikem, vášnivým karbaníkem, sexuálním maniakem, workoholikem, příležitostným kuřákem cigaret i jointů, nebo třeba nadměrným uživatelem Facebooku.

Avšak lidé, kteří ho navštívili a zanechali na Tajemném vršku své neřesti, zjistí, že se jejich životy nezlepšily, spíše naopak. Dospějí k poznání, že o tom, jak šťastný bude jejich život, nerozhodují neřesti, ale pouze láska. A ta jak víme, dokáže všechno. Divadelní představení se odehraje v pondělí 28. března od 17.00 hod. v Kulturním domě Příbor (Lidická 560). Vstupné 300 Kč. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Příbor nebo online na Kulturní dům Příbor.


 

Tipy na výstavy

 

Sbor dobrovolných hasičů Štramberk – Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku, 1. patro

5. ledna 2022 – 29. května 2022

Výstava k 145. výročí sboru dobrovolných hasičů ve Štramberku.


VÝSTAVA: Kopřivnice očima Jana Zahradníka - Muzeum Fojtství

14. ledna 2022 - 3. dubna 2022

Výstava fotografií Jana Zahradníka. 


VÝSTAVA: Krajina - Chodba u městské knihovny v piaristickém klášteře v Příboře

1. března 2022 - 2. května 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Nevidět neznamená nevnímat - Čítárna knihovny v Kulturním domě Kopřivnice

3. března 2022 - 26. dubna 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Olympijské okamžiky - Sad Dr. Edvarda Beneše

4. března 2022 - 12. dubna 2022

Výstava české tiskové kanceláře. 


VÝSTAVA: Na konci světla - Velká galerie rodného domu Leoše Janáčka, Hukvaldy 40

5. března 2022 - 14. května 2022

Výstava obrazů Martina Legerskového. 


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

 

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu