Tipy nejen na víkend - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy - Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy

Tipy nejen na víkend

Tipy nejen na víkend

ÚTERÝ | 1. března 2022

KINOSEN: Jan Werich: Když už člověk jednou je… Kopřivnice

Film mapuje klíčové okamžiky života Jana Wericha, vznik Osvobozeného divadla, jeho boj proti fašismu, dramatický útěk před nacisty, působení ve Spojených státech, rozčarování po návratu do Československa i spolupráci s novým režimem. Snímek přináší málo známá fakta o jeho dramatickém útěku do Rakouska nebo o jeho druhé emigraci do USA. Po definitivním návratu domů Jan Werich odmítl spolupracovat s husákovským režimem, zmizel z televizních obrazovek, nesměl hrát ani psát. Pro národ se tak stal symbolem vzdoru a nesouhlasu s okupací sovětskými vojsky. Přesto byl obklopen přáteli, které sledovala a evidovala StB. Dokumentární film v rámci Kinosen se odehraje v úterý 1. března od 13:30 hod. Vstupné 60 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


KINOSEN

Do kopřivnického kinosálu se po dlouhé odmlce opět vrací projekce v brzkém odpoledni, které mnozí znají jako Filmový klub nejen pro seniory. Projekce cyklu "KinoSen, prostě všem" jsou určené nejen seniorům, ale také všem těm, kterým více vyhovuje dřívější odpolední čas. Projekce budou probíhat vždy jedno úterý v měsíci, a to v čase 13:30 hod.

Příborský Masopust Příbor

V úterý 1. března se uskuteční tradiční příborský masopust. Průvod masek započne v 15:30 hod. na náměstí Sigmunda Freuda a bude pokračovat z náměstí Místeckou ulicí uličkami pod kostelem sv. Kříže přes Benátky, Vésku, Klokočov do Kulturního domu Příbor.

PŘEDNÁŠKA: Kdo řídí svět? V těchto společnostech ženy! Příbor

Vydejte se na výpravu do míst, kde jsou za slabší pohlaví považováni muži! Poznáte mexické indiánky, které své muže překonávají nejen inteligencí, ale i objemem. V Indonésii prozkoumáte jediný muslimský matriarchát. Vysoko v činských Himálajích navštívíte etnikum vyznávající volnou lásku. A nakonec se na severovýchodě Indie seznámíte s nenápadným kmenem, jehož muži zoufale bojují za rovnoprávnost. Přednáška Kateřiny Karáskové se uskuteční v úterý 1. března od 17:00 hod. v Městské knihovně Příbor. Vstupné 40 Kč.

VERNISÁŽ: Krajina Příbor

V úterý 1. března od 17:00 hod. v piaristickém klášteře v Příboře se uskuteční vernisáž výstavy fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. Výstavu bude možné shlédnout do 2. května 2022.

FILMOVÝ KLUB: Ocelové dámy (Severská filmová zima) Kopřivnice

Road movie, ve které věk už není ani číslo. Pětasedmdesátiletá Inkeri uhodila svého manžela pánví a plánuje pohřbít jeho tělo na zahradě. V očekávání doživotního vězení je ještě čas na to žít – konečně. Inkeri tedy musí odejít, i když je již příliš pozdě. Cesta Finskem je plná okouzlujících stopařů, vzpomínek a hříšných tanců. Komediální film v rámci filmového klubu se odehraje v úterý 1. března od 19:00 hod. v Kině Kopřivnice. Vstupné 100 Kč, s kartičkou filmového klubu 80 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kina nebo online na Kino Kopřivnice.


ČTVRTEK | 3. března 2022

PŘEDNÁŠKA: Příběh cesty kolem Světa | Kopřivnice

Gwen a Patrick společně nastopovali přes padesát tisíc kilometrů. „Chtěli jsme jet co nejvíc na východ, abychom se domů vrátili ze západu.“ Z auta do auta nasedali s ruční kamerou a vše pečlivě zaznamenávali. Jejich film tak nabízí nestylizovaný a intimní vhled do rozličných kultur tak, jak se jim otevíraly v doprovodu místních obyvatel, než oba zase vyrazili na cestu. Dobrodružná výprava z Německa přes celý svět a zase zpátky bez jediného nasednutí do letadla, pouze se zdviženým palcem nebo využitím lodní dopravy, ze které se dvojice vrací domů jako rodina. Promítání dokumentárního filmu z projektu Promítej i ty! se uskuteční ve čtvrtek 3. března od 18:00 hod. v akademické posluchárně Kulturního domu Kopřivnice.

KONCERT: Benefit pro Ukrajinu Kopřivnice

Ve čtvrtek 3. března od 18:30 hod. v Galerii Galaxie se uskuteční koncert na podporu válkou zasaženou Ukrajinu. Během večera vystoupí Billow a Hello Incognito. Veškerý výtěžek bude věnován lidem postiženým konfliktem na Ukrajině. 


PÁTEK | 4. března 2022

Karel Loprais - Co o něm (ne)víte Kopřivnice

V pátek 4. března od 17:00 hod. v Muzeu nákladních automobilů Tatra se uskuteční večer plný vzpomínek a povídání s rodinou, přáteli a kolegy Karla Lopraise. Vstupenky je možné zakoupit v recepci Muzea nákladních automobilů Tatra v běžné provozní době nebo si je zarezervovat na akce@muzeumtatra.cz. Rezervované vstupenky je nutné si vyzvednout nejpozději půl hodiny před začátkem akce. Po rezervaci musí zájemce vždy vyčkat na potvrzovací email. Kapacita akce pro veřejnost je omezena. Cena vstupenky je: 400 Kč (součásti ceny je samozřejmě také možnost si projít expozice muzea během konání akce). Na závěr večera je připravena zábavná soutěž o ceny, ve které si návštěvníci mohou ověřit své znalosti o této legendě.

DIVADLO: Stroj času Štramberk

V pátek 4. března od 19:30 hod. v Kulturním domě Štramberk se uskuteční první divadlo v rámci XXIV. štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů. Tentokrát vystoupí divadelní spolek Divadlo Schod se svým představením Stroj času. Vstupné 100 Kč dospělí, 50 Kč děti. Vstupenky zakoupíte v Informačním centru Štramberk. 


SOBOTA | 5. března 2022

PRO DĚTI: Michalovi mazlíčci Kopřivnice

Michal si myslí, že už je moc velký na to, aby si hrál s dětmi, ale jeho „plyšáci“, největší mazlíčci, ho přesvědčí o tom, že z malého kluka ještě nevyrostl a hrát si může klidně dál. V představení uvidí děti skutečné hračky, oblíbené plyšáky, do kterých se zamilují nejen ony, ale také jejich rodiče. Po vystoupení se Michal s dětmi fotí a podepisuje. Nejoblíbenější dětské představení Michala Nesvadby se uskuteční v sobotu 5. března od 16:00 hod. v Kulturním domě Kopřivnice. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice


NEDĚLE| 6. března 2022

KONCERT: Viento Marero duo Štramberk

Město Štramberk pořádá v neděli 6. března od 14:00 hod. v Jaroňkově útulně koncert vážné hudby. Michaela a Jiří Meca spolu hrají od roku 2009. Na VŠMU v Bratislavě studovali komorní hru u prof. Jozefa Zsapky. Celoročně studují skladby českých i zahraničních autorů z oblasti klasické i soudobé hudby včetně jazzu.

KONCERT: Jste kavalír, to znám Kopřivnice

V neděli 6. března od 16:00 hod. se uskuteční pořad pro seniory složený z největších světových operetních a muzikálových šlágrů. Ve zcela speciálním aranžmá tanečního a swingového orchestru pod vedením Zdeňka Pukovce posíleného o smyčcovou sekci zazní árie i dueta z děl Franze Lehára, Emericha Kalmána, Rudolfa Frimla, Oskara Nedbala, Johanna Strausse a taky Jacquese Offenbacha. Jako speciální přídavek zazní i několik slavných muzikálových hitů. Zpívají sestry Juřenovy a Martin Frynta. Vstupné 100 Kč. Vstupenky zakoupíte na pokladně kulturního domu nebo online na Kulturní dům Kopřivnice.

KONCERT: Swingem pro Ukrajinu Kopřivnice

V neděli 6. března od 16:00 hod. v Katolickém domě Kopřivnice se uskuteční benefiční odpoledne, podvečer i večer. Zahrají Swingalia a Big Blast Bans. Výtěžek z koncertu bude vložen na účet organizace Člověk v tísni.


Tipy na výstavy

 

Sbor dobrovolných hasičů Štramberk – Muzeum Zdeňka Buriana ve Štramberku, 1. patro

5. ledna 2022 – 29. května 2022

Výstava k 145. výročí sboru dobrovolných hasičů ve Štramberku.


VÝSTAVA: Kopřivnice očima Jana Zahradníka - Muzeum Fojtství

14. ledna 2022 - 3. dubna 2022

Výstava fotografií Jana Zahradníka. 


VÝSTAVA: Krajina - Chodba u městské knihovny v piaristickém klášteře v Příboře

1. března 2022 - 2. května 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


VÝSTAVA: Nevidět neznamená nevnímat - Čítárna knihovny v Kulturním domě Kopřivnice

3. března 2022 - 26. dubna 2022

Výstava fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. 


 

 

VŠECHNY AKCE NALEZNETE TAKÉ V NAŠÍ APLIKACI

AKCE LBB

Jedním klepnutím na ikonu ve vašem telefonu dostanete aktuální přehled o tom,
co se koná v Kopřivnici, Štramberku, Příboře a na Hukvaldech.

Stahujte na Google Play: AKCE LBB

Stahujte na iOSAKCE LBB

FOTOGALERIE

Nahlásit chybu